Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat luni ca, prin Bugetul de Stat pe 2007, vor fi alocate cele mai mari sume pentru invatamant si sanatate, din 1990 si pana acum
Liberalii au convocat astazi o sedinta speciala a Comitetului Executiv al PNL, pentru a dezbate si aproba proiectul de buget care se afla inca la Guvern si care va fi depus ulterior in Parlament pentru dezbatere.

Pesedistii amenintasera cabinetul Tariceanu cu o motiune de cenzura, daca bugetul nu va include o majorare a sumelor destinate protectiei sociale, precum si totalul cheltuielilor prevazute pentru contributia Romaniei la bugetul Uniunii Europene. Tariceanu a precizat ca, pentru prima oara, educatia va primi 5% din PIB, iar sanatatea va beneficia si ea de cele mai mari sume alocate vreodata, pentru a sustine astfel reforma din domeniu.

Seful Executivului a mai spus potrivit NewsIn ca Guvernul va discuta si propunerea de majorare a pensiilor cu 19%, incepand cu 1 ianuarie 2007, el afirmand ca este vorba despre o crestere semnificativa pentru o categorie sociala care a fost neglijata si ale carei venituri au avut de suferit de pe urma inflatiei.

Pe de alta parte, premierul a sustinut ca proiectul de buget va stabili si introdcerea contributiilor de sanatate pentru pensionari, insa acestia nu vor fi nevoiti sa scoata din buzunar niciun ban, sumele fiind prevazute deja in buget. In acelasi timp, categoriile privilegiate ale politistilor, magistratilor sau militarilor nu vor mai fi scutite de la plata contributiei de sanatate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri