Ministerul Muncii va gestiona, in 2007, fonduri in valoare de peste 471 de milioane de lei pentru dezvoltarea resurselor umane, din care peste 200 de milioane din fonduri preaderare, iar restul din fonduri postaderare, arata proiectul de buget al ministerului, pe 2007.
Ministerul Muncii, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU), va gestiona 471,4 milioane de lei, de trei ori mai mult decat anul trecut. Din aceasta suma, 202 milioane de lei sunt din fonduri preaderare si 269 de milionae din fonduri post-aderare.

Fondurile externe nerambursabile de preaderare, din care peste 197 de milioane provin din fonduri Phare, iar peste patru milioane de la bugetul de stat, vor fi folosite pentru finantarea proiectelor de incluziune sociala, ocupare a fortei de munca, promovarea capitalului uman si pentru dezvoltarea serviciilor sociale, informeaza agentia NewsIn.

Fondurile postaderare, din care peste 240 de milioane de lei sunt de la UE si peste 28 de milioane de lei de la bugetul de stat, vor fi distribuite pentru dezvoltarea a sase proiecte prioritare din programul de dezvoltare a resurselor umane. Suma de 55,3 milioane de lei va fi folosita pentru educatia in sprijinul dezvoltarii economiei, 66,5 milioane de lei pentru conectarea invatarii cu piata muncii si 43,2 milioane de lei pentru cresterea adaptabilitatii fortei de munca. Modernizarea Serviciului Public de Ocupare va costa 12,2 milioane de lei, promovarea masurilor active de ocupare, 37,2 milioane de lei, iar promovarea incluziunii sociale va costa 43,2 milioane de lei.

Guvernul va discuta, vineri, proiectul de buget pentru anul 2007. Indicatorii macroeconomici pentru anul 2007 sunt: deficit bugetar de 2,8% din PIB, crestere economica de 6,4% si inflatia de 4,5%. Potrivit proiectului de buget, cheltuielile bugetului general consolidat (bugetele de stat, somaj, pensii si fondul de sanatate) vor totaliza peste 100 miliarde lei, in 2007. Pentru prima data, schita de buget cuprinde pe langa estimarile sumelor care vor fi cheltuite in 2007 si previziunile pentru urmatorii trei ani, pana in 2010.

Bugetul de stat va avea, anul viitor, cheltuieli prognozate de peste 63 miliarde lei. Fondul pentru sanatate va fi de 12,86 miliarde lei, in 2007, in crestere cu 32% fata de suma alocata, pana in prezent, in 2006, inclusiv in urma majorarilor obtinute prin rectificari bugetare. Bugetul de pensii va fi, potrivit proiectului de buget pentru 2007, de peste 22,47 miliarde lei, cu 15,7% mai mult decat a primit pe tot parcursul acestui an. Fondul de somaj nu va beneficia de majorari si se va situa cam la acelasi din 2006, totalizand 2,5 miliarde lei.

In 2007, potrivit Codului Fiscal aprobat de Parlament, bugetul va fi construit pe aceleasi cote ale taxelor principale: TVA -19%, cota unica de 16% pentru veniturile persoanelor fizice si pentru profiturile companiilor. Contributiile de asigurari ar urma sa scada, potrivit ministrului de finante, cu 2%, in 2007, pentru angajator.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri