Ministerul Muncii va aloca, in 2007, un buget dublu fata de cel de anul acesta pentru subventiile acordate fundatiilor si asociatiilor care ofera servicii sociale, suma ridicandu-se la aproape noua milioane de lei, a declarat ministrul muncii, Gheorghe Barbu.

Potrivit lui Gheorghe Barbu, Ministerul Muncii va aloca, pentru anul 2007, o suma dubla fata de cea de anul trecut, pentru fundatiile si asociatiile care doresc o subventie de la bugetul de stat. in anul 2006, suma alocata a fost de 4.500.000 de lei, informeaza NewsIn.

Fundatiile si asociatiile care activeaza in domeniul serviciilor sociale si care vor sa solicite o subventie pentru anul 2007 de la bugetul de stat pot depune documetatia pana in 31 octombrie, urmand ca, de la 1 noiembrie, comisia de evaluare din Ministerul Muncii sa le selectioneze. Comisia va incepe evaluarea si selectarea asociatiilor si fundatiilor de miercuri, 1 noiembrie, dupa expirarea termenului limita pentru depunerea documentatiei, care este 31 octombrie, ora 16.00. Comisia va lua o decizie pana in data de 15 decembrie.

Potrivit legii 34/1998, Ministerul Muncii poate acorda subventii din bugetul de stat pentru ajutorarea asociatiilor si fundatiilor romanesti, care au personalitate juridica si care infiinteaza si administreaza unitati de asistenta sociala. Pentru a primi subventia, organizatia neguvernamentala (ONG) trebuie sa incheie o conventie cu directia de munca, solidaritate sociala si familie de pe raza careia isi are sediul.

Subventia se acorda in functie de numarul de persoane care vor beneficia de ea, iar valoarea ei se aproba prin ordin al ministrului muncii. Pentru anul 2006, valoarea subventiei a fost stabilita la 89 de lei de persoana. Pentru suma primita lunar de la bugetul de stat, fundatiile trebuie sa intocmeasca un dosar cu toate cheltuielile efectuate din acesti bani. Banii pot fi folositi doar pentru mancare, haine, produse igienico-sanitare, transport, cheltuieli lunare de intretinere si o parte pot intra si in salariile angajatilor.

In 2005, Ministerul Muncii a acordat de la buget o finantare de peste 4.300.000 de lei, de care au beneficiat peste 10.000 de persoane, de la 75 de fundatii. in 2006, de cele patru milioane si jumatate de la buget au beneficiat 9.500 de persoane de la 68 de organizatii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Studiu: 1 din 2 români crede că economia își va reveni după cel puțin un an
Setari Cookie-uri