Ministerul Muncii va aloca, in 2007, un buget dublu fata de cel de anul acesta pentru subventiile acordate fundatiilor si asociatiilor care ofera servicii sociale, suma ridicandu-se la aproape noua milioane de lei, a declarat ministrul muncii, Gheorghe Barbu.
Potrivit lui Gheorghe Barbu, Ministerul Muncii va aloca, pentru anul 2007, o suma dubla fata de cea de anul trecut, pentru fundatiile si asociatiile care doresc o subventie de la bugetul de stat. in anul 2006, suma alocata a fost de 4.500.000 de lei, informeaza NewsIn.

Fundatiile si asociatiile care activeaza in domeniul serviciilor sociale si care vor sa solicite o subventie pentru anul 2007 de la bugetul de stat pot depune documetatia pana in 31 octombrie, urmand ca, de la 1 noiembrie, comisia de evaluare din Ministerul Muncii sa le selectioneze. Comisia va incepe evaluarea si selectarea asociatiilor si fundatiilor de miercuri, 1 noiembrie, dupa expirarea termenului limita pentru depunerea documentatiei, care este 31 octombrie, ora 16.00. Comisia va lua o decizie pana in data de 15 decembrie.

Potrivit legii 34/1998, Ministerul Muncii poate acorda subventii din bugetul de stat pentru ajutorarea asociatiilor si fundatiilor romanesti, care au personalitate juridica si care infiinteaza si administreaza unitati de asistenta sociala. Pentru a primi subventia, organizatia neguvernamentala (ONG) trebuie sa incheie o conventie cu directia de munca, solidaritate sociala si familie de pe raza careia isi are sediul.

Subventia se acorda in functie de numarul de persoane care vor beneficia de ea, iar valoarea ei se aproba prin ordin al ministrului muncii. Pentru anul 2006, valoarea subventiei a fost stabilita la 89 de lei de persoana. Pentru suma primita lunar de la bugetul de stat, fundatiile trebuie sa intocmeasca un dosar cu toate cheltuielile efectuate din acesti bani. Banii pot fi folositi doar pentru mancare, haine, produse igienico-sanitare, transport, cheltuieli lunare de intretinere si o parte pot intra si in salariile angajatilor.

In 2005, Ministerul Muncii a acordat de la buget o finantare de peste 4.300.000 de lei, de care au beneficiat peste 10.000 de persoane, de la 75 de fundatii. in 2006, de cele patru milioane si jumatate de la buget au beneficiat 9.500 de persoane de la 68 de organizatii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri