El nu precizat ce anume se va schimba in textul legii si a lasat sa se inteleaga ca proiectul de modificare a Legii Privatizarii va fi elaborat in perioada urmatoare, astfel incat sa poata fi adoptat inainte de data aderarii Romaniei la UE.

"Ajutorul de stat va trebui autorizat de Comisia Europeana, iar obiectivul nostru este sa nu mergem la Comisie pentru fiecare caz in parte. Vrem sa introducem scheme de ajutor de stat, astfel incat analiza privatizarii sa se faca in bloc, din punct de vedere al ajutorului de stat", a spus Orban, citat de NewsIn. Potrivit secretarului de stat, o alta lege care va suferi modificari inainte de aderare va fi legea investitiilor, care va permite incurajarea stimultentelor de stat pentru firmele care investesc.

Leonard Orban a precizat ca in strategia de postaderare, care va fi terminata pana la sfarsitul lunii noiembrie, cele doua mari prioritati vor fi investitiile in infrastructura si cele in factorul uman. "Fara infrastrcutura nu vom putea avansa, iar in ceea ce priveste factorul uman nu vreau sa repetam greselile altora, care au investit toti banii europeni in infrastructura", a spus secretarul de stat din ministerul Integrarii. In opinia lui Orban, cele mai multe oportunitati de afacere dupa aderare le va avea agricultura, urmata de banci. "Sa ne gandim doar la faptul ca toti banii europeni vor veni prin banci".