Departamentul Cotelor de Lapte (DACL) se asteapta ca pana la sfarsitul lunii, doar 700.000 de producatori sa solicite cota de lapte, din cei un milion existenti, restul productiei urmand sa fie destinata autoconsumului, a declarat, pentru NewsIn, directorul DALC, Lucian Elisei.

Cei care doresc sa primeasca dreptul de a vinde lapte dupa ianuarie 2007, mai au la dispozitie doua saptamani pentru a solicita cota de lapte. Pana la ora actuala, producatorii de lapte nu s-au aratat prea interesati sa-si revendince dreptul la cota fie din lipsa de informatii fie de teama unor noi impozite. Cu doua satamani inainte de expirarea termenului, reprezentantul DACL sustine ca numarul producatorilor de lapte care solicita cota a crescut.

"Deja au inceput sa se formeze cozi pentru depunerea formularelor", a spus Elisei. Acesta a precizat ca, potrivit asteptarilor, cele mai multe cereri se vor depune spre sfarsitul lunii octombrie, atunci cand expira termenul stabilit pentru solicitarea cotei de lapte.

Potrivit datelor furnizate de DACL, la data de 12 octombrie, se distribuisera 920.350 de formulare pentru solicitarea cotei de lapte, din care 329.750 pentru procesare si 590.600 pentru vanzare directa", a declarat, luni, pentru NewsIn, Lucian Elisei.

Din cei peste 920.350 de producatori care au primit formularul, un numar de 383.905 au solicitat cota de lapte, dintre care 110.521 pentru procesare, iar restul de 273.384, pentru vanzare directa.

Cotele individuale de lapte sunt acordate producatorilor proportional cu cantitatea de lapte pe care acestia declara ca o produc si pot dovedi acest lucru. Distribuirea cotelor se va realiza in perioada 31 octombrie 2006-aprilie 2007. incepand cu 1 aprilie 2007, in conditiile in care producatorii nu vand pe piata 100% din cota solicitata, aceasta li se diminueaza corespunzator cu cantitatea nevanduta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri