Exploatarea resurselor naturale ale Romaniei trebuie sa devina o sursa mult mai importanta in bugetul Romaniei, asigurand o crestere cu 3-4%, fata de circa 1%, cat este in prezent, se arata intr-un comunicat al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).

AOAR este nemultumita de dimensiunea volumului veniturilor realizate de Ministerul de Finante din castigurile de capital, respectiv dividendele care urmeaza a fi incasate din participatiile statului si din redeventele datorate de concesionarii exploatarii resurselor naturale ale Romaniei, se mai arata in comunicat, informeaza NewsIn.

"AOAR a incercat, fara succes, sa obtina mai multe informatii de la Agentia Resurselor Minerale, institutie publica ce manifesta un grad inexplicabil de opacitate a activitatii, inclusiv prin lipsa unui raport public asupra activitatii sale pe parcursul unui an. Este, de asemenea, greu de inteles toleranta si dezinteresul pe care le manifesta Ministerul Economiei si Comertului, care ar trebui sa verifice activitatea acestei institutii, aflate in subordinea sa. Exploatarea resurselor naturale ale Romaniei trebuie sa devina o sursa mult mai importanta in bugetul Romaniei, asigurand o crestere de 3-4%, fata de circa 1%, cat este in prezent", se mai spune in comunicatul AOAR.