Romania va primi 36 de milioane de euro de la Uniunea Europeana (UE) pentru imbunatatirea circulatiei pe Dunare, a declarat, marti, directorul general al Directiei Transport Naval din Cadrul MInisterului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT).

Banii vor fi alocati pentru fluidizarea circulatiei navale pe Dunare intre Calarasi si Draganesti. "Programul se va desfasura intre 2007 si 2009 si va cuprinde lucrari pentru imbunatatirea conditiilor de navigatie. In special, se va pune accent pe asigurarea adancimilor minime de navigatie pe toata durata anului", a spus Alexandru Cucu, citat de NewsIn.

Pana acum, Romania a finalizat un proiect de informatizare a navigatiei pe Dunare in valoare de cinci milioane de euro. De asemenea, anul trecut, Administratia Porturilor Dunarii Fluviale din Giurgiu a obtinut un contract in valoare de 1,74 milioane de euro pentru ecologizarea Dunarii inclus in programul de cooperare dintre Romania si Bulgaria. Prin acest program, cateva nave speciale preiau gunoiul si resturile menajere de la alte nave si intervin in cazul poluarilor accidentale cu produse petroliere.