Afacerile din sectorul serviciilor prestate in principal catre companii au crescut, in a 11-a luna din 2016, cu 10% fata de aceeasi luna a anului anterior, ritm similar celui din octombrie, sustinute in special de cererea de servicii IT si de transport, arata datele publicate, vineri, de Institutul National de Statistica (INS).

In octombrie 2016, afacerile din sectorul serviciilor prestate in principal catre companii au avansat cu 9,9% fata de aceeasi luna a anului precedent. Cumulat pe primele 11 luni din 2016, cifra de afaceri din serviciile prestate firmelor a avansat cu 9,5% fata de perioada echivalenta din 2015, conform News.ro.

Cele mai mari cresteri s-au inregistrat, in noiembrie 2016, in serviciile informatice si tehnologia informatiei (IT), in care afacerile au avansat cu 28,2% comparativ cu noiembrie 2015, pe serie bruta. De asemenea, serviciile de transport au crescut cu 13,1%, iar activitatile de comunicatii - cu 5,5%, se precizeaza in comunicatul INS. Fata de luna precedenta, afacerile din sectorul serviciilor prestate in principal catre companii au crescut in noiembrie 2016 cu 1,7%, pe serie bruta, si cu 1,5% pe date ajustate in functie de factorii sezonieri si de numarul de zile lucratoare.

Serviciile prestate in principal companiilor reprezinta un indicator al afacerilor firmelor care obtin cel putin jumatate din venituri din vanzarea de servicii proprii catre alte societati comerciale. In 2015, afacerile din serviciile prestate in principal intreprinderilor au avansat cu 8,3% comparativ cu anul precedent.

Citeste si:
Serviciile care au crescut cel mai mult in 2014
Serviciile IT, cea mai mare...

Sursa foto: Pixabay/StartupStockPhotos

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Serviciile catre companii au urcat, sustinute de cererea pentru IT