Infrastructura localitatilor afectate de inchiderea minelor, dar si de calamitati naturale va fi refacuta prin realocarea sumei de 3,3 milioane de dolari dintr-un grant de la Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, potrivit unui proiect de hotarare al Ministerului Economiei.
Proiectul de act normativ prevede realocarea a 3,3 milioane de dolari din suma de 120 milioane dolari obtinuta prin acordul de imprumut dintre BIRD si Romania pentru finantarea proiectului privind inchiderea minelor, refacerea mediului si regenerarea socioeconomica. Banii vor fi folositi pentru realizarea unor subproiecte de refacere a drumurilor locale, podurilor si podetelor, precum si a alimentarii cu apa in localitatile, aflate in proces de restructurare, in care a existat sau mai exista activitate miniera si care au fost afectate de calamitati naturale, informeaza NewsIn.

Initiatorii hotararii considera ca din cauza situatiei sociale si economice a acestor orase si comune autoritatilor locale nu reusesc sa gaseasca surse de finantare pentru a reabilita infrastuctura. in plus, activitatea miniera a afectat grav mediul. Odata cu incetarea exploatarii zacamintelor, au aparut noi factori favorizanti pentru producerea de dezastre naturale.

Pe de alta parte, bugetele locale sunt foarte sarace pentru ca veniturile populatiei si, implicit, contributia lor la formarea bugetelor sunt foarte scazute, in conditiile in care, de obicei, majoritatea locuitorilor acestor zone lucrau in mine. Agentia Nationala pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere gestioneaza intregul proiect pentru inchiderea minelor, inclusiv subproiectele privind infrastructura.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri