Afacerile irlandeze tintesc, in Romania, cu precadere, domeniul imobilarelor, dezvoltarea de software, productia de hrana ecologica si consultanta de afaceri, a declarat la inaugurarea Camerei de Comert Romania-Irlanda, presedintele acesteia, Eduard Uzunov .

Romania se afla in primele cinci locuri, pe harta de prioritati ale investitiilor irlandeze, a spus acesta. Irlandezii sunt interesati atat de investitii cu randament mare, cat de investitii sigure pe termen lung, iar Romania, mai ales in perspectiva integrarii europene, devine o piata tot mai siguraö, a declarat acesta.

Camera de Comert Romania-Irlanda va contribui la crearea de faciliati pentru investitorii irlandezi in Romania si va crea noi oportunitati de afacere, a aratat directorul departamentului de investitii si terenuri in cadrul companiei imobiliare Regatta, Alexandru Nitescu.

äMediul de afaceri irlandez este unul dinamc, pentru care proceduriile birocratice indelungate nu sunt atractive. De aceea investitile irlandeze au patruns pe piata imobilara doar in urma cu cativa ani, cand sistemul a inceput sa se imbunatateasca treptatö, a explcat acesta.

Intre investitorii irlandezi de pe piata imobilara din Romania se numara Ballymore, RI Investment sau Moritz Group, care au intrat pe piata romaneasca inca din 2004.

Principalele sectoare ale pietei imobiliare de care acestia sunt interesati sunt cel rezidential si cel comercial. Investitile irlandeze tintesc cu precadere orasele mari precum Bucurestiul, Brasovul, Clujul. Una dintre functiile Camere de Comert Romania-Irlanda va fi intarirea sprijinului comunitar si promovarea imaginii Romaniei in afara tarii, a mai adaugat Uzunov.

Presedintele Camere de Comert Romania-Irlanda, Eduard Uzunov, este si presedinte al companiei imobilare Regatta.Presedinte de onoare al Camere de Comert nou-infiintate va fi Padraic Cradock, ambasadorul Irlandei la Bucuresti. Aceasta este cea de-a 29-a Camera de Comert, in cadrul Uniunii Camerelor de Comet Bilateral din Romania, a aratat Jose Iacobescu, prim-vicepresedinte al Camere de Comert si Industrie a Romaniei.