Industrial Access, cea mai mare companie specializata in servicii de inchirieri de nacele si stivuitoare din Romania, mizeaza pe o crestere a business-ului si o consolidare a profitului in acest an, rezultate care vor aparea ca urmare a procesului de fuziune cu Romlift.

In urma fuziunii cu compania Romlift, proces demarat la inceputul anului 2017, compania vizeaza o crestere organica si estimeaza o dublare a cotei de piata, in urmatorii 5 ani, de la 20%, cat este in prezent, la 40%.

Fuziunea are loc in urma celei mai importante achizitii de pe piata serviciilor de inchiriere de echipament de constructii din Romania inregistrate la nivelul anului 2016, cand a fost semnat acordul de transfer a 100% din actiunile detinute in Industrial Access SA de la fondul Balkan Accession Fund (BAF) si Stefan Ponea catre Grupul TVH.

Grupul este prezent in Romania din anul 2013, prin achizitia societatii Romlift, fuziunea celor doua companii fiind, astfel, un pas firesc.

In noua formula, echipa Industrial Access depaseste 100 de angajati. Compania se va extinde la 9 puncte de lucru in Romania, de la 7, detinute anterior, prin adaugarea oraselor Odorheiu Secuiesc si Ploiesti pe harta birourilor sale nationale. In celelalte tari in care este prezenta, numarul punctelor de lucru ramane neschimbat: doua in Bulgaria, respectiv unul in Republica Moldova.

“Cea mai mare provocare a companiei in acest an va fi fuziunea dintre cele doua companii. Fondul de investitii care a cumparat actiunile Industrial Access mai detine o subsidiara in Romania, de 5 ori mai mica in valoare decat noi, un concurent, practic, iar scopul va fi realizarea unui business sustenabil chiar si in aceste conditii”, a declarat Stefan Ponea (foto mai jos), directorul executiv al Industrial Access, in cadrul unui interviu cu wall-street.ro.

Pe langa crearea unei sinergii intre cele doua companii, Stefan Ponea urmareste si cresterea profitului, precum si dezvoltarea retelei de spatii destinate inchirierii de echipamente la nivel national.

“Urmarim in continuare maximizarea profitului, dar si dezvoltarea de magazine de inchirieri catre consumatori finali – deschiderea de magazine de inchirieri catre persoanele fizice. Vrem sa ne dezvoltam prezenta in marile lanturi de magazine de bricolaj. In prezent avem 10 astfel de spatii – Doua spatii in Cluj, Timisoara, Sibiu, Targu Mures, Brasov, Suceava, Iasi, Bacau, Constanta si primul magazin din 2017, in Oradea”, a mai spus Ponea.

In momentul de fata, Stefan Ponea nu mai detine nicio actiune in cadrul companiei, insa ocupa pozitia de director executiv.

Dupa o perioada in care business-ul Industrial Access a crescut si cu 60%, afacerile companiei s-au stabilizat la peste 10 milioane de euro.

“In perioada 2014-2015 am crescut business-ul cu 60%, stabilind recordul de vanzari pentru companie la nivel local – 12,3 milioane de euro. Anul trecut am incheiat cu un rulaj de 10,5 milioane de euro. Rezultatul negativ vine ca urmare a unei scaderi a inchirierilor spre companiile din domeniul constructiilor, cat si procesului de achizitie prin care compania a trecut. Pentru anul in curs ne asteptam o revenire a afacerilor”, a mai adaugat Ponea.

Aproximativ 95% din business-ul Industrial Access este reprezentat de inchirierea utilajelor, in timp ce 5% din activitatea companiei este generata de vanzarea lor. Industrial Acces este unic distribuitor in Romania al brandului JLG.

Compania Industrial Access dispune de 2.600 de utilaje, cu o valoare de piata estimata la 32 de milioane de euro.

In Romania, in prezent, sunt doua fabrici in care sunt produse nacele si stivuitoare – la Mioveni (Haulotte, cel mai mare producator european) si la Medias (JLG, cel mai mare producator mondial).

Cele mai mari companii care ofera servicii de inchirieri nacele sistivuitoare sunt Industrial Access, CDP Access, Bologna Service sau Electricom.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri