Spitalul Monza, parte a grupului Policlinico di Monza, a inregistrat in 2016 cifra de afaceri de 74,3 milioane lei si pentru anul acesta estimeaza o crestere de 20 %. In 2016 numarul pacientilor a crescut fata de anul 2015 cu 33% ajungand la 40.000 de pacienti. Carmen Dragan, presedintele consiliului de administratie, a relatat pentru wall-street.ro cum au evoluat activitatile spitalului Monza si care este programul de investitii si strategia de devoltare pentru 2017.

Spitalul Monza a fost infiintat in 2012 si face parte din grupul Policlino di Monza din Italia. In prezent grupul detine 10 spitale in Italia. Prima investitie in afara tarii a fost in Romania, dat fiind ca din 3.500 de angajati ai spitalelor aproximativ 300 sunt romani.

“Medicul are nevoie de siguranta cand intra in sala de operatie, sa stie ca are un personal in jur care il sustine si de o administratie care ii pune la dispozitie aparatura electromedicala, medicamentele necesare, ingrijirea in post operator si toate necesare”, a precizat Carmen Dragan, presedintele spitalului Monza.

Grupul Policlino di Monza a investit 40 de milioane pentru constructia de la zero a spitalului din Bucuresti. Acest spital este dotat cu 140 de paturi amenajate pe sapte etaje deasupra solului, doua blocuri de operatii la doua etaje diferite, iar fiecare bloc are cate patru sali de operatie, avand in total opt sali de operatie si alte doua sali de terapie intensiva.

spitalul monza

Spitalul are 257 de angajati, printre acestia sunt medici specializati in chirurgie cardiaca si neurochirurgie, iar alti 65 de medici sunt colaboratori. Pe langa acestia sunt medici din Germania, Italia sau Grecia care vin la cererea pacientilor sa faca operatii, Romania avand preturi mai mici comparativ cu acele tari.

In 2016 a inregistrat o cifra de afaceri de 74,3 milioane lei si estimeaza pentru 2017 o crestere de 20%. “In sistemul privat de sanatate investitia se recupereaza greu, necesita ani de zile. Cei care fac business in sanatate nu se gandesc la profit la inceput”, a precizat Carmen Dragan.

In primul an dupa deschidere, spitalul a avut in jur de 300 de pacienti, iar in 2016 au fost 40.000 de pacienti, numarul acestora crescand cu 33% fata de 2015. In fiecare an numarul interventiilor a crescut cu 1.000 ajung in 2016 la un total de 6.500 de interventii.

Strategiile de dezvoltare

Anul trecut spitalul Monza a investit un milion de euro pentru a deschide Bari Clinic, centru care se ocupa cu tratamentul chirurgical al obezitatii. Iar pentru acest an strategia de dezvoltare a spitalului are doua directii de dezvoltare si consolidare. Pe de o parte, va achizitiona noi aparate pentru spitalul din Bucuresti, printre care si robotul “Da Vinci”, iar pe de alta parte va deschide o clinica noua in Cluj axata mai mult pe cardiologia interventionala. Investitia pentru aceasta clinica a fost de 2 milioane de euro si va fi functionabila in aprilie.

Pe langa aceste proiecte, Monza prospecteaza sa mai deschida noi ambulatorii in Bucuresti si alte spitale in Constanta si Timisoara.

Provocarile din sistemul de sanatate

“Cele mai mari provocari intalnite pana acum au fost contractarea cu CNAS si capitalul uman. A fost greu sa convingem medici buni sa lucreze in spitalul Monza”, a spus Carmen Dragan.

In prezent, 8,5 % din serviciile medicale oferite sunt decontate de catre CNAS.

Monza nu vrea sa ofere abonamente medicale precum celelalte retele de spitale de top, singurul abonament pe care il are este “concierge medicine” lansat de Intermedicas. Presedintele spitalului sustine ca asigurarile private de sanatate din Romania sunt mai eficiente si mai convenabile pentru pacienti.

“Asigurarile private te obliga periodic sa mergi la control si acest lucru ajuta la preventie. Acesta este motivul pentru care germanii sunt mai putin bolnavi, nu pentru ca sunt mai constiinciosi ei, ci pentru ca sunt obligati de firmele de asigurari private”, a explicat presedinetele spitalului Monza.

“Sper sa fie acces civilizat pentru romani la toate structurile din Romania indiferent ca sunt publice sau private. Sper intr-o distribuire inteligenta a fondurilor CNAS catre toate spitalele, fara mentalitatea ca nu dau banii la sistemul privat, pentru ca nu noua ne dau banii, ci ii da posibilitatea pacientului sa aiba acces si la un alt spital”, a mai adaugat Carmen Dragan.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri