Ambasadorul Marii Britanii in Romania, Paul Brummell (foto), considera ca exista inca un decalaj important intre imaginea pe care Romania o are in strainatate si realitatea din tara, unde conditiile economice si sociale s-au imbunatatit in ultimii ani. La o intalnire cu investitorii straini organizata de Fondul Proprietatea la Londra, Brummell le-a recomandat acestora sa vina in Romania si sa se convinga singuri de realitate.

“Principala perceptie gresita fata de Romania in randul investitorilor internationali si in randul investitorilor britanici este legata de imaginea tarii. De exemplu, in Marea Britanie persista acele imagini ale cainilor maidanezi sau ale orfelinatelor, unele chiar din perioada lui Nicolae Ceausescu, imagini care nu mai sunt de actualitate. Ii sfatuiesc pe toti cei care se gandesc sa investeasca in aceasta tara sa vina mai intai in Romania, sa afle mai multe si sa nu se lase convinsi de acele imagini”, a declarat Paul Brummell, la Romania Investor Day, eveniment la care participa reprezentantii a peste 50 de fonduri de investitii internationale, care administreaza active cu o valoare cumulata de peste 4.000 de miliarde de dolari.

Brummell a subliniat ca Guvernul trebuie sa faca eforturi pentru imbunatatirea si actualizarea imaginii tarii peste hotare.

Cei de la CNN au avut nevoie de 25 de ani pentru a pune Bucurestiul pe harta Europei atunci cand prezinta datele meteo; ma intreb cat timp le va lua economistilor sa realizeze ca economia romaneasca depaseste economiile Cehiei sau Ungariei

Dan Mihalache, ambasadorul Romaniei in Marea Britanie

Dan Mihalache, ambasadorul Romaniei in Marea Britanie si fost sef al cancelariei prezedintiale la inceputul mandatului lui Klaus Iohannis, a tinut sa asigure investitorii straini ca Romania are un sistem politic “stabil, predictibil si fara excese”, elemente care fac din tara noastra un loc atractiv pentru investirea capitalului. Acesta nu a vorbit despre cele mai mari proteste de strada de dupa Revolutie, care au avut loc in februarie 2017, si care au fost totusi mentionate de ambasadorul britanic.

“Desigur in Marea Britanie au fost vizibile acele imagini cu protestele de strada din Romania. Pozitia noastra este aceea ca orice Parlament ales este liber sa isi decida propria legislatie, insa am salutat decizia de a retrage OUG 13 din doua motive: am considerat ca a fost adoptata intr-un mod insuficient de transparent si, de asemenea, parea ca va duce la o diminuare a eforturilor anti-coruptie ale tarii”, a declarat Paul Brummell.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat saptamana trecuta legea de aprobare a OUG 14/2017, prin care a fost abrogata OUG 13, precum si Legea de respingere a OUG 13.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri