Desi Capitala conduce in topul national al salariilor, angajatii din vestul tarii au asteptari salariale mult mai mari decat cei din Bucuresti, ceea ce duce la un trend existent de cativa ani incoace, dar care se va mentine si anul acesta: polul de atractie pe care zona de vest si orase precum Timisoara si Cluj il reprezinta pentru piata muncii, a declarat Bogdan Badea, Chief Sales Officer eJobs Group, in cadrul conferintei HR 2.0 Deficitul de talente, organizata de wall-street.ro.

Ajunsa la a VI-a editie, conferinta HR 2.0 este organizata de wall-street.ro si sustinuta de 7card, Crowe Horwath, eJobs, Lugera, Oracle, Smart Experience si BCR Pensii.

Asteptarile salariale ale romaniilor in 2016 au fost extrem de diferite, in functie de gen, varsta, studii sau domeniul de activitate, dar si functie de zona geografica, dupa cum arata un studiu realizat de eJobs Romania.

Astfel, daca in Bucuresti, salariul minim acceptat pentru jobul dorit este de 2.823 lei, in partea de Vest a tarii acesta se situeaza la 3.085 lei. Pe de alta parte, angajatii din cele doua regiuni considera ca salariul net just pentru jobul dorit (salariul considerat corect din punctul de vedere al respondentului) pentru regiunea Bucuresti-Ilfov este de 3.556 lei fata de 3.618 lei pentru zona de Vest.

In functie de gen si varsta, romanii aflati la inceput si sfarsit de cariera sunt mai dispusi la compromisuri fata de cei aflati in plina ascensiune profesionala. Iar daca femeile au pretentii salariale mai mici - salariu minim net de 2.311 lei pe luna - barbatii ar dori sa castige cu cel putin 500 de lei mai mult decat segmentul feminin.

In ceea ce priveste domeniul de activitate, angajatii cu cele mai mari asteptari salariale sunt cei din import-export, management & consultanta, arhitectura si design.

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri