Daca in trecut pachetul salarial reprezenta panaceul pentru a atrage si a retine angajatii in cadrul unei companii, in prezent, chiar daca ofera este atractiva, angajatorii se folosesc de alte parghii pentru retentia personalului, printre acestea fiind si o oferta personalizata de beneficii in functie de nevoile si dorintele salariatilor, a spus Melania Mirea, director executiv BCR Pensii, in cadrul conferintei HR 2.0 Deficitul de talente, organizata de wall-street.ro.

Ajunsa la a VI-a editie, conferinta HR 2.0 este organizata de wall-street.ro si sustinuta de 7card, Crowe Horwath, eJobs, Lugera, Oracle, Smart Experience si BCR Pensii.

"In 2017 vorbim de un pachet de beneficii extrasalariale in acord cu nevoia reala a anui angajat, cu dorintele si prioritatile sale si momentul in care se afla in viata", spune Melania Mirea.

Directorul executiv BCR Pensii considera ca un trend in retentia angajatilor sunt beneficiile din sfera informatiei, a workshop-urilor si a atelierelor de creatie: "Oamenii sunt tot mai interesati de informatii din toate domeniile. Orice angajator care poate aduce pe masa nu numai clasicele beneficii extrasalariale, ci tot felul de ateliere, informatii utile din viata de zi cu zi, care ii pot ajuta, sunt destul de apreciate", spune Melania Mirea.

Din perspectiva activitatii sale, Melania Mirea considera pensia privata un beneficiu la limita extrasalarialului. "Este un beneficiu de care am auzit cu totii, dar suntem putini interesati de el. De ce? Economisirea pe termen lung intr-un plan de pensionare isi are radacina intr-o zona de educatie financiara de baza, iar Romania este pe ultimul loc la acest capitol: 1 din 5 romani stiu ce inseamna alegerile financiare intelepte", explica Mirea.

In prezent, optimul fiscal pentru o pensie privata este de 150 de lei pe luna per angajat, in conditiile in care companiile care recurg la aceasta masura beneficiaza de o deductibilitate fiscala in valoare de 400 de euro, deci nu mai platesc impozit, insa, punctueaza Melania, astfel de beneficii pot fi diferite pentru fiecare angajat in parte.

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri