Antreprenorul roman Virgil Tornoreanu, dezvoltator al mai multor proiecte rezidentiale in Timisoara, si care a pariat 30 de milioane de euro in proiectul de birouri Vox Technology Park din acelasi oras, face ultimele pregatiri pentru demararea unui ansamblu rezidential de anvergura in vecinatatea proiectului de birouri si analizeaza posibilitatea dezvoltarii unui nou proiect de birouri de proportii in tara. Pe lista acestuia ar fi inclusiv Capitala.

Intr-un interviu acordat wall-street.ro, Vlad Vela, directorul general Werk Property Group, sustine ca se afla in lucru un plan pentru viitorul proiect rezidential situat langa Vox Technology Park, iar lucrarile ar putea demara chiar din acest an.

“Sunt sanse foarte mari sa dezvoltam un proiect rezidential in imediata vecinatate a Vox Technology Park. Proiectul pe care vrem sa il realizam nu exista in Romania, iar investitia ar urma sa se ridice la 12 milioane de euro. Lucram la acest proiect de ceva timp, incepe sa capete contur, cel putin pe hartie. (…) Vrem sa facem lucrurile foarte bine. In Timisoara toata lumea construieste, insa standardul din acest oras este unul destul de limitat. Nu vrem doar o cladire de birouri aici, vrem sa dezvoltam un brand puternic in imobiliare. In momentul de fata se lucreaza la autorizatia de constructie a proiectului”, a declarat Vlad Vela (foto mai jos), directorul general care pana la preluarea conducerii dezvoltatorului imobiliar, din toamna anului 2015, a avut o experienta de peste 15 ani in domeniul auto, in companii precum BMW sau Volkswagen.

Potrivit reprezentantului Werk Property Group, ansamblul rezidential ar urma sa beneficieze de apartamente premium, al caror pret de achizitie se va situa intre 1.200 – 1.400 euro/mp.

Virgil Tornoreanu vrea inca un proiect Vox Technology Park la nivel local: Bucurestiul, pe lista

Proprietarul Werk Property Group planuieste sa dezvolte si un al doilea proiect Vox Technology Park in Romania si ia in calcul inclusiv o investitie de profil inclusiv in Capitala.

“Ne gandim sa iesim din Timisoara, inclusiv analizam terenuri in Bucuresti. Capitala reprezinta jumatate din ce poate oferi Romania. Avem in curs si alte proiecte in Timisoara si vrem sa facem lucruri bune aici, dar sunt discutii, ne gandim si cu siguranta nu ramanem doar un business local, ci vrem sa ne extindem si la nivelul tarii. (…) In viitorul apropiat se vor cerne lucrarile de calitate de cele dezvoltate in regim speculativ si vor ramane in picioare doar proiectele care se vor dezvolta corect din toate punctele de vedere”, a mai punctat Vlad Vela.
El a subliniat faptul ca Clujul a beneficiat de o dezvoltare sanatoasa in ultimii ani. “Ma uit cu atentie spre Cluj, un exemplu foarte bun in dezvoltarea de proiecte imobiliare. Sunt multi antreprenori care au investit acolo, insa, in Timisoara, dezvoltarea s-a realizat intr-un ritm ceva mai lent. Timisoara dispune de o locatie ceva mai avantajoasa, foarte aproape de granita, iar orasul se va dezvolta foarte mult in perioada urmatoare”, crede Vela.

Cu aproximativ 9 luni pana la finalizarea lucrarilor de constructie, 50% din proiectul Vox Technology Park a fost deja preinchiriat de catre companii cu activitate in sectorul IT.

“Peste 50% din suprafata proiectului Vox Technology Park este deja preinchiriata, ceea ce reprezinta peste 13.000 mp in total. Avem discutii avansate cu o companie olandeza specializata in servicii IT care cauta sa inchirieze circa 6.000 mp in proiect. Daca am finaliza toate discutiile pe care le avem in prezent ar mai trebui sa construim un proiect”, a mai completat Vlad Vela.

Decizia dezvoltatorului Werk Property Group de a construi un proiect de birouri intr-o zona ferita de agitatia orasului, vine in conditiile in care investitorii straini opteaza tot mai des pentru orasele din vestul tarii, ceea ce a condus la o rata a somajului de sub 1% in judetul Timis.

“Piata fortei de munca este foarte competitiva, in conditiile in care somajul in Timisoara este sub 1%. Exista o batalie uriasa pe forta de munca in regiune. Angajatii din IT cauta si vor sa aiba un spatiu modern de lucru, iar companiile incearca sa se ridice la nivelul asteptarilor acestora. Este foarte dificil sa gasesti oameni buni, asta si pentru ca angajatii au inceput sa aleaga foarte atent proiectele in care lucreaza”, a conchis directorul general Werk Property Group.

Proiectul de birouri Vox Technology Park va obtine certificarea BREEAM Excellent, asta dupa ce initial se incadra intr-o categorie inferioara.

La sfarsitul lunii aprilie, structura Vox Technology Park din Timisoara va fi finalizata, asta in conditiile in care deja se lucreaza la fatada cladirii. Dezvoltatorul proiectului planuieste sa monteze nu mai putin de 10 statii de incarcare electrica pentru automobilele viitorului.

Vestile bune continua pentru Werk Property Group, asta dupa ce Banca Transilvania, in parteneriat cu OTP, au decis sa finanteze cu 20 de milioane de euro proiectul din Timisoara.

Vox Technology Park va fi format din doua corpuri de cladire, cu zece, respectiv sapte etaje. Grupul Werk este unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din vestul Romaniei, cu o experienta de peste 13 ani. Grupul a dezvoltat in ultimii ani peste 700 de apartamente si zeci de mii de metri patrati de hale industriale, spatii hoteliere si de birouri.

Tot in Timisoara, alte doua mari proiecte imobiliare de birouri sunt in curs de dezvoltare, acolo unde atat Iulian Dascalu dezvolta ansamblul multifunctional Openville – ce va cuprinde atat o componenta office, cat si una de retail, in timp ce antreprenorul roman Ovidiu Sandor dezvolta in centrul orasului proiectul ISHO – un proiect mixt, format dintr-o componenta de birouri si una rezidentiala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri