Brain Academy of Healthcare Management, prima scoala de business in domeniul sanatatii din Romania, a inregistrat pentru primul program, din cele trei oferite, un numar de 20 de studenti. Despre cursuri si provocarile intalnite in sistemul de sanatate a vorbit mai multe Ionut Patrahau, decanul scolii, pentru Wall-Street.ro

Scoala Brain Academy of Healthcare Management a fost infiintata in august 2016, la initiativa Fundatiei pentru Neurochirurgie Moderna, entitate non-profit. Scoala este adresata atat specialistilor din sistemul medical de stat, cat si celor din sistemul medical privat.

Initiativa fundatiei a luat nastere ca raspuns la provocarile sistemului medical actual si are ca scop formarea specifica a celor care ocupa pozitii de management in domeniul sanatatii.

“Sistemul de stat se deterioreaza vazand cu ochii si nimeni nu face nimic cu adevarat, asa incat sa se imbunatateasca. A existat anul trecut un anumit efort, care nu a durat mai mult de 6 luni, prin care s-au adoptat cateva regulamente si ale caror rezultate au fost palpabile, dar care au fost usor reversibile. Daca azi te uiti, poti sa zici ca nu s-a intamplat nimic”, a spus cu parere de rau Ionut Patrahau, decanul Brain Academy of Healthcare Management.

Fiecare face ceea ce poate. Ce putem noi sa facem? Sa educam managerii, pentru ca in momentul de fata in sistemul de sanatate finantat de stat nu exista management.

Decanul scolii de business sustine ca prima perioada a fost mai complicata si nu se asteapta sa fie mai simplu in continuare. Partea mai grea a fost promovarea scolii, s-au inscris mai putini studenti decat se astepta, dar spera ca la urmatoarele programe vor fi mai multi. Pentru primul program "Executive healthcare management" s-au inscris 20 de studenti, dintre care 6 sunt bursieri, iar 10 locuri au ramas libere, maximul fiind de 30 de persoane.

Costul acestui program este de 7.950 lei si, totodata, sunt oferite burse de studii pentru cei care activeaza in sistemul de stat de cel putin trei ani, locurile acestea fiind limitate. Pentru primul program au optat pentru bursa medici din spitalele Marie Curie, Grigore Alexandrescu si Marius Nasta.

Cursurile sunt sustinute in cadrul spitalului Monza din Bucuresti, in zilele de vineri si sambata, cate trei ore.

Programele sustinute de Brain Academy

Executive healthcare management este destinat profesionistilor cu minimum doi ani intr-o pozitie de middle management in segmentul medical. Cursurile dureaza trei luni si jumatate cu o durata de 12 module, in cadrul carora predau 8 profesori.

Executive entrepreneurship in healthcare se adreseaza medicilor antrepenori. Inscrierele pentru acest curs se termina pe 30 aprilie, pe 5 mai va fi desfasurat primul curs. Pana in prezent s-au inscris doar doi studenti la acest program.

Master of healthcare management este un program in constructie ce va pune la dispozitia celor ce debuteaza in domeniul sanatatii cursuri intensive desfasurate pe parcursul unui an. Acest program este dedicat celor care nu au cunostinte in acest domeniu si vor sa cunoasca mai bine domeniul sanatatii. Acesta va dura 2 ani si va cuprinde si cursuri online. Decanul scolii nu este convins ca acest curs se va derula din toamna, dat fiind ca este un proces mai complex si, de asemenea, trebuie acreditat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri