Proprietarul Christian Tour vinde bilete de avion pe zboruri charter, catre mai multe destinatii europene, fara sa faca parte dintr-un pachet de vacanta. Decizia reprezinta o premiera pe piata de turism intrucat pana acum s-au vandut separat doar zboruri de linie sau zboruri low-cost.

Zborurile charter inseamna inchirierea tuturor locurilor intr-un avion de catre o agentie sau mai multe agentii de turism pentru vanzarea lor in pachete de vacanta (+cazare, transfer, mese, taxe de aeroport). Zborurile charter sunt sezoniere (preponderent vara) si nu exista in oferta clasica/pe site-ul companiilor aeriene.

"O sa lansam pe Vuelo (n.r.: site din grupul Christian Tour) zboruri charter. Va fi primul site de bilete de avion din Romania care vinde bilete pe charter. Daca vrei doar bilet de avion, pana acum nu gaseai. Daca vrei sa zbori in Corfu, poti sa iei doar bilete de avion", a declarat Marius Pandel, CEO-ul Christian Tour intr-un interviu wall-street.ro.

Daca pana acum zborurile charter puteau fi accesate doar prin cumpararea unui intreg pachet de vacanta, anul acesta proprietarul Christian Tour a decis sa le vanda ca servicii individuale. Marius Pandel nu a dorit sa ofere mai multe detalii despre vanzarea zborurilor charter ca serviciu individual intrucat acest serviciu nu a fost lansat oficial.

Biletele pentru zboruri charter sunt vandute prin site-ul Vuelo.ro, parte din Christian Tour, cu preturi de la 95 euro (categoria promo) la 200-250 euro si peste 400 euro. Zborurile charter sunt valabile pentru destinatii din bazinul Marii Mediterane si Marii Egee: insule grecesti - Corfu, Santorini, Creta, Rodos, Antalya, Mallorca, dar si din Oceanul Atlantic - Gran Canaria, insula care apartine de Spania.

Marius Pandel pariaza pe vanzarea biletelor pe zboruri charter intrucat din Romania catre destinatiile mai sus mentionate nu exista zboruri de linie sau low-cost directe, ci cu una sau mai multe escale.

Desi turistii ajung mai repede la destinatie, prin comparatie, biletele pe zboruri charter sunt mai scumpe cu 70-100 euro sau chiar costa dublu fata de biletele la zboruri low-cost sau de linie cu escala, catre aceleasi destinatii de vacanta, arata o simulare facuta pe site-ul Momondo.ro.

"Destinatiile de charter nu sunt afectate de zborurile low-cost. Probabil ca ne concureaza zborurile low-cost, dar sunt alt segment. Targetul nostru sunt familiile cu copii, care nu cumpara un bilet la low cost si pleaca doua zile la Londra", considera Marius Pandel, CEO-ul Christian Tour.

El mai spune astfel ca prin cumpararea a doar zborului charter, turistii pot avea o vacanta mai ieftina, intrucat pot alege un tip de cazare mai ieftin sau pot sta eventual la o cunostinta. Spre exemplu, un sejur allinclusive in Corfu costa 600 euro de persoana in sezon, pe cand un zbor charter de la 200 euro de persoana.

Sursa foto: S. CATALIN ALEXANDRU

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri