Agentia Nationala de Administrare Fiscala a finalizat specificatiile tehnice si structura fisierelor pe care casele de marcat le vor trimite ulterior catre ANAF, potrivit Hotararii pentru modificarea si completarea normelor metodologice pentru aplicarea OUG nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal.

”Acestea au fost definitivate in urma intalnirilor de lucru desfasurate in ultimele cinci luni intre ANAF si reprezentantii Asociatiei Distribuitorilor de Aparate de Marcat Electronice Fiscale (ADAMEF) si ai Patronatului Comerciantilor si Servisantilor de Case de Marcat”, arata ANAF intr-un comunicat, potrivit News.ro.

Legea prevede ca la 1 noiembrie 2018 presedintele ANAF trebuie sa emita un ordin care sa precizeze data la care casele de marcat trebuie sa transmita informatiile catre serverele institutiei.

Acest proiect vizeaza conectarea a peste 1 milion de case de marcat la serverele ANAF, astfel incat transmiterea de date sa inceapa la jumatatea anului 2019.

ANAF a amendat sute de firme...
Citeste si: ANAF a amendat sute de firme in cadrul controalelor pe case de marcat

Sursa foto: Billion Photos/ Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Oficial Finante: Casele de marcat electronice salveaza bugetul!