Agentia Nationala de Administrare Fiscala a finalizat specificatiile tehnice si structura fisierelor pe care casele de marcat le vor trimite ulterior catre ANAF, potrivit Hotararii pentru modificarea si completarea normelor metodologice pentru aplicarea OUG nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal.

”Acestea au fost definitivate in urma intalnirilor de lucru desfasurate in ultimele cinci luni intre ANAF si reprezentantii Asociatiei Distribuitorilor de Aparate de Marcat Electronice Fiscale (ADAMEF) si ai Patronatului Comerciantilor si Servisantilor de Case de Marcat”, arata ANAF intr-un comunicat, potrivit News.ro.

Legea prevede ca la 1 noiembrie 2018 presedintele ANAF trebuie sa emita un ordin care sa precizeze data la care casele de marcat trebuie sa transmita informatiile catre serverele institutiei.

Acest proiect vizeaza conectarea a peste 1 milion de case de marcat la serverele ANAF, astfel incat transmiterea de date sa inceapa la jumatatea anului 2019.

Citeste si:
Amenzi pentru lipsa caselor de marcat cu jurnal electronic
ANAF va da amenzi firmelor...

Sursa foto: Billion Photos/ Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Teodorovici catre firmele fara case de marcat electronice: Ajunge!