La 3 ore de Bucuresti, intr-un sat in care traiesc 802 locuitori, va fi deschis la toamna un complex turistic de 1,2 milioane de euro, special pentru degustari de vin si vacante, in regim all-inclusive. Pe scurt, in satul din Moldova se va simti "un pic de Antalya".

Complexul turistic va fi deschis pe Domeniile Panciu, unul dintre marii producatori de vin din tara, detinut de omul de afaceri Daniel Guzu (foto jos), fondator Duraziv. Mai exact, viitorul complex se va afla in satul Sarbi, cu 802 locuitori, din judetul Vrancea, zona Moldova.

"Constructia hotelului este deja inceputa, este facuta in proportie de 80%. In toamna vrem sa deschidem acest complex turistic, cu sali de degustare, wine bar, sala de evenimente, piscina, centru spa", a spus Odainii Eugeniu, care se ocupa de turism viticol si implicit de viitorul complex turistic, la Domeniile Panciu, intr-un interviu acordat wall-street.ro, la targul de vinuri ReVino, organizat intre 6 si 8 mai.

Complexul turistic, care va purta numele Domeniile Panciu, va fi deschis in special pentru degustari de vin si vacante, pe scurt turism viticol (oenoturism), aflat la inceput de drum in Romania, pe care crama il practica de jumatate de an.

Investitia se ridica la 1,2 milioane de euro in complexul care va avea un hotel de 4 stele cu 40 de camere, un restaurant cu 200 de locuri, wine bar cu 80 de locuri, terasa vara, sali de degustare, sali de coferinta si de fitness, piscina, jacuzzi, sauna. "Un pic de Antalya la Panciu", spune in spirit de gluma reprezentantul cramei. Din acest motiv, proprietarii cramei au decis sa schimbe denumirea din Casa Panciu in Domeniile Panciu.

Cea mai lunga pista de biciclete trasata printre vii

"Daca consideram ca am facut si drumuri de acces, piste de bicicleta, centru spa, pana in acest moment investitia a ajuns la 1,2 milioane de euro. O sa fie cea mai lunga pista de biciclisti trasata printre vii, de 12 km. Turistii se pot plimba cu tricicleta pe care vor avea un suport de pahar de vin", spune reprezentatul Domeniile Panciu, care subliniaza ca va putea fi practicat si off-road la viitoare unitate de cazare.

Totodata, la Domeniile Panciu va fi si un spatiu pentru copii, care vor putea face degustari de sucuri, iar adultii de vin. “Pentru cei mari o sa avem 4 statii cu jocuri electronice si teren de tenis si volei, piscina, iar pentru cei mici – babysitteri”, spune Eugeniu.

Pentru noi complexul turistic nu va fi un business, ci un canal de promovare.

Deschis pentru a dezvolta turismul viticol, proprietarii Domeniile Panciu folosesc complexul turistic in mod strategie.

"Nu pariem ca business, pentru noi complexul turistic nu va fi un business, ci un canal de promovare a produselor noastre si a celor de linie limitata, si vrem sa le distribuim mai aproape de noi. (complexul turistic) Este un canal de marketing care poate sa substituie multe variante de promovare. In general, este facut pentru a intari imaginea ambelor noastre divizii, sucurile Ana Are si vinurile Domeniile Panciu", declara Odainii Eugeniu.

El spune totusi ca viitorul complex turistic se va autosustine prin cheltuielile turistilor pentru ca, in afara de motelurile de pe marginea strazii E85, nu mai sunt unitati de cazare in zona.

Momentan Domeniile Panciu promoveaza turismul viticol door-to-door cu o sala de degustare, insa odata ce complexul va fi deschis, vor incepe sa creeze pachete pe care sa le vanda si prin agentiile de turism. Turistii tinta sunt cei interesati de oenoturism si cei care merg spre bisericile din nordul Moldovei si care, de altfel, nu au ce sa vada in drum spre destinatie.

Cat costa degustarile sau un weekend ca in Antalya

O degustare simpla de 6 vinuri gama de varf costa intre 15 la 25 de euro de persoana, in functie de numarului de turisti care vin in grup. Insa, cum in complex va fi un angajat permanent care se va ocupa de vizite, turistii pot trece oricand, spotan, fara rezervare pentru a degusta vinuri. Degustarile se fac si pentru o singura persoana.

Turistii care doresc sa petreaca noaptea la Domeniile Panciu platesc 100 de euro/persoana pe un pachet all inclusive care include o degustare de vinuri, o degustare de sucuri naturale, o noapte cazare camera dubla (2 persoane).

Sursa foto: Jacob Lund/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri