Anul acesta, subventia de la stat pentru romanii care vor sa cumpere o masina electrica este de 10.000 de euro, o cifra pe care managerii din auto o considera nesustenabila pe termen mediu-lung si care ar putea bloca aceasta piata cand va ajunge peste noapte la zero.

"Consideram ca o strategie multianuala a “Rabla Plus” este deosebit de importanta. Aceasta trebuie sa include o reducere transparenta, graduala si pe termen lung a suportului guvernamental de achizitie pentru a elimina dependenta pietei de subventii de stat si un impact major al pietei, asa cum ar fi in cazul unei stopari bruste a programului. Aceasta va genera predictibilitate si stabilitate in piata si poate incuraja dezvoltarea de infrastructura de incarcare pentru masini electrice", a declarat Wolfgan Schulz, director general BMW Group Romania.

Managerul BMW mai spune ca programul “Rabla Plus” este un factor foarte important in dezvoltarea pietei de automobile electrice in Romania. "Experienta internationala, cu exemple precum Califronia sau Norvegia, ne arata ca acolo unde exista un program guvermanetal puternic si coerent, vanzarile de masini electrice se dezvolta rapid", a completat Schulz.

Cea mai vanduta masina electrica in Romania este BMW i3, una din doua automobile electrice vandute in Romania fiind modelul german.

Lunar sunt comandate in medie 6 unitati BMW i3

"In asteptarea programului “Rabla Plus”, avem deja mai mult de 30 de contracte pentru BMW i3 si suntem increzatori in potentialul pietei", a mai spus Wolfgan Schulz.

Programele Rabla Clasic si Rabla Plus vor putea fi accesate din 18 mai de catre persoanele fizice si juridice din Romania. Bugetul Programului Rabla Clasic este, pentru 2017, de 180 de milioane de lei, iar cel pentru Rabla Plus este de 45 de milioane de lei.

"Aceste programe sunt multianuale, se desfasoara pe urmatorii trei ani, iar in 2017 sesiunea de accesare va fi deschisa pana la data de 15 decembrie", a declarat luna aceasta presedintele AFM, Cornel Brezuica,

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri