ZF Friedrichshafen AG a semnat cu prestatorul de servicii de inginerie BeeSpeed un contract de investitii si de cooperare, prin care se urmareste preluarea de la BeeSpeed a afacerii auto.

"Prin aceasta preluare ne asiguram pe termen lung know-how-ul celor 75 de ingineri care lucreaza pentru noi si le oferim perspective excelente ca parte a concernului ZF”, a declarat Manfred Meyer, directorul departamentului Inginerie, Business Unit Sisteme de franare.

ZF si-a consolidat pozitia de furnizor de sisteme nu doar in domeniile software si IT, ci si punctual in domeniul mecanic. „In felul acesta ne putem extinde si mai mult competentele in domeniul sistemelor mecanice inteligente”, mai spune Meyer.

ZF si patronii societatii BeeSpeed au semnat acordul de investitii si de cooperare in aceste zile, in Timisoara. Acesta prevede desprinderea diviziei auto din BeeSpeed pana la inceputul anului 2018 si integrarea juridica in ZF la data de 1 ianuarie 2019. Partile au agreat sa pastreze confidentialitatea asupra pretului de achizitie.

Directorul diviziei auto si asociatul BeeSpeed, Ing. Dr. Scridon Sever, se va afla si in viitor in fruntea echipei de ingineri. Prestatorul de servicii de inginerie BeeSpeed a fost infiintat in anul 1994. Un pilon secundar, pe langa divizia auto, este domeniul tratarii apei. BeeSpeed va conduce in continuare independent activitatea acestei divizii.

ZF Friedrichshafen AG are in Romania un numar total 4.000 de angajati in cele doua locatii din Timisoara si Roman. Fabricile fac parte din Business Unit Sisteme de protectie a pasagerilor, Division Tehnologie de siguranta activa si pasiva. Cifra de afaceri la nivel national realizata in cursul anului trecut a avut valoarea de 100 de milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri