Falimentele Astra Asigurari si Carpatica Asig a costat pana in prezent Biroul Asiguratorilor Auto din Romania (BAAR) peste 43 de milioane de euro, sub forma de daune platite in contul accidentelor facute de catre asiguratii fostelor societati de asigurari, potrivit unei prezentari a lui Madalin Rosu, presedintele BAAR, realizata la Formul International de Asigurare si Reasigurare (FIAR), desfasurat la Brasov.

Ponderea dosarelor solutionate integral de BAAR din dosarele avizate cumuleaza 85% in cazul Astra Asigurari si 71% pentru Carpatica Asig. In valori absolute, acestea sunt 6.158 de dosare solutionate la Astra Asigurari si 4.253 la Carpatica Asig. De asemenea, sumele platite, inclusiv partiale au fost de: 118,3 milioane lei pentru Astra Asigurari si 77 milioane lei la Carpatica Asig.

"Este o suma importanta pentru piata de asigurari din Romania si a insemnat de multe ori o presiune pe cresterea cotizatiilor din partea celorlalti membri", a declarat Madalin Rosu. Suma totala achitata de BAAR pentru cele doua companii este de 195,3 milioane de lei (43 de milioane de euro).

Dosarele aflate in continuare in curs de solutionare sunt 1.035 pentru Astra Asigurari si 1.646 pentru Carpatica Asig, pentru care BAAR a rezervat suplimentar sumele de 101,4 milioane lei si respectiv 107,2 milioane de lei (aproximativ 45 de milioane de euro, in total).

BAAR este Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania care actioneaza ca Birou National Carte Verde. Sistemul International Carte Verde a fost infiintat cu scopul de a ajuta traficul international de vehicule si sa acorde asistenta necesara intre vehiculele care provin din diferite state.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri