Liberalul Varujan Vosganian a fost desemnat de premierul Calin Popescu Tariceanu pentru functia de comisar european. Aceasta propunere a venit potrivit unos surse guvernamentale dupa negocieri purtate intre principalele partide ale Puterii, PNL si PD. Ministrul suspendat al apararii, Teodor Atanasiu si-a prezentat demisia, portofoliul apararii revenind democratilor, care l-au numit pe Sorin Frunza Verde.

Acest rezultat a venit in urma intelegerii dintre premierul Calin Popescu Tariceanu si presedintele Traian Basescu, intelegere care a fost parafata ulterior in cadrul unui Consiliu al Aliantei convocat de urgenta. In cadrul negocierilor dintre cele doua parti s-a luat in calcul faptul ca numirea unui comisar european liberal ar fi dezechilibrat profund raportul de forte din cadrul Aliantei PNL-PD, in conditiile in care liberalii au si presedintia Camerei Deputatilor, in timp ce democratii nu au primit nimic.

Teodor Atanasiu nu a ramas insa fara post, fiind numit de Tariceanu in fruntea Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), dupa ce l-a demis in prealabil pe Razvan Orasanu, care nu era membru unui partid politic.

Conform unor surse guvernamentale, Razvan Orasanu a primit din partea premierului Tariceanu doua oferte, respectiv reluarea postului de consilier al prim-ministrului sau preluarea functiei de vicepresedinte al AVAS. Aceleasi surse au afirmat ca Orasanu i-a solicitat premierului Tariceanu un post de secretar de stat in Ministerul Finantelor.

PNL a mai punctat si prin numirea unui membru propriu la conducerea RAAPPS in urma demiterii fostului director general, Cristian Vlaicu, pentru schimbarea destinatiei a 214 imobile, din spatii de locuit in spatii comerciale, si pentru gestionarea defectuosa a activitatatii RAAPPS si a relatiilor cu presa.

Liberalii nu vor sa renunte nici la conducerea Comisiei Nationale de Valori Imobiliare (CNVM). Desi nu vor sa cedeze postul partenerilor de alianta, liberalii nu au gasit inca un inlocuitor pentru inlocuirea Gabrielei Anghelache, actualul presedinte al CNVM, al carei mandat va expira pe 20 noiembrie. Spiritele in cadrul PNL s-au aprins deja in urma posibilitatii ca actualul vicepresedinte al CNVM si membru PNL, Paul Miclaus, sa fie desemnat ca presedinte desi este inca aflat sub inculpare in dosarul Rompetrol.

Orasanu: Am fost incomod si mi-a lipsit dimensiunea politica

Razvan Orasanu, fostul presedinte al AVAS, a declarat ca nu are ce sa-i reproseze premierului Tariceanu pentru schimbarea sa din functie si ca si-a indeplinit mandatul ca un tehocrat, desi i-a lipsit dimensiunea politica.

Cum si-a impartit politicul economia romaneasca Razvan Orasanu - o demitere politica