Reteaua de clinici dentare Dr. Leahu se extinde cu inca doua unitati, investitia ajungand sa treaca de 2,2 milioane euro. Reteaua a realizat una dintre cele mai mari investitii din domeniul stomatologic, 1,5 milioane euro pentru o noua clinica pe strada Nicolae Caramfil, care va fi deschisa incepand cu luna iunie. Dr. Ionut Leahu, fondatorul acestei retele de clinici dentare, a relatat in exclusivitate pentru wall-street.ro cum a reusit sa construiasca o afacere de succes in domeniul stomatologic si care sunt planurile de viitor.

Clinicile Dr. Leahu au inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 2 milioane de euro, iar pentru anul acesta estimeaza ca va ajunge pana la 3,5 milioane de euro, marja de profit reprezentand aproximativ 20%. Ionut Leahu detine pachetul de 100% din actiunile afacerii.

Pentru clinica de pe strada Nicolae Caramfil a fost necesara o investitie de 1,5 milioane euro. Pretul cladirii a fost de 1,1 milioane euro, iar pentru amenajari a fost investita suma de 150.000 euro. Totodata, aparatura necesara a costat in jur de un sfert de milion de euro.

Grupul mai are in plan sa deschida o noua clinica la sfarsitul anului 2017 sau la inceputul anul viitor in zona Piata Unirii. “Speram ca cea de la Unirii va fi lansata cu mult inaintea celei de pe Caramfil, dar au intarziat mult autorizatiile. Este o zona protejata, dureaza mai mult cu autorizatiile de constrcutie, practic, de un an jumatate se munceste la acest proiect”, a precizat dr. Ionut Leahu, fondatorul retelei de clinici dentare Dr. Leahu.

Investitia pentru clinica din zona Unirii a fost de peste 700.000 euro, 50% din aceasta reprezentand suma alocata pentru cumpararea terenului.

In medie, in fiecare luna sunt tratati in jur de 1.000 de pacienti unici in clinicile Dr. Leahu. Aici, un pacient roman cheltuieste in medie 1.000 de lei, iar un turist poate depasi 5.000 de euro, pentru ca au nevoie, cel mai adesea, de reabilitari complete. "La partea de turism dentar eu as include si romanii care vin din afara Bucurestiului sa se trateze in clinicile noastre, pentru ca nu se afla acasa. Astfel, aproximativ 40% din pacienti sunt turisti", a explicat dr. Leahu.

In prezent, reteaua de clinici dentare Dr. Leahu are 3 unitati: Clinica Dr. Leahu Victoriei, Clinica pentru copii Dr. Leahu in Pipera, Centrul de Excelenta in Implantologie Dentara Dr. Leahu Rin Grand Hotel.

Cum a reusit Ionut Leahu sa construiasca o afacere de peste 2 milioane de euro in 5 ani

Ionut Leahu si-a inceput cariera in domeniul stomatologic in 2010, dupa 6 luni de la absolvirea facultatii. “Prima clinica am deschis-o in Popesti-Leordeni, cu 2 scaune. Am gasit o locatie deja amenajata, cu o aparatura mai veche. Am reusit sa inchiriez aceasta locatie pentru care plateam chirie pe spatiu si pe echipamente. Aveam in acea vreme 1.500 lei cu care am putut sa-mi mai iau cateva materiale consumabile incat sa putem sa incepem. Am negociat sa vin pe 3 ianuarie si sa platesc chiria de pe 15 ianuarie. Timp de 12 zile mi-a ajuns sa produc suficient incat sa-mi platesc chiria. De acolo practic a inceput totul”, a povestit dr. Ionut Leahu.

In scurt timp, doctorul s-a angajat si intr-o clinica din Bucuresti, unde lucra doua zile pe saptamana. Dupa 6 luni a inlocuit aparatura veche cu una nou din cabinetul din Popesti-Leordeni si tot atunci a facut si primul credit pentru noua aparatura.

“Unde lucram in Bucuresti se stricase un aparat si nu mai puteam munci doua saptamani. Asta m-a enervat foarte tare si am inceput sa caut o locatie pe care sa o inchiriez ca sa lucrez si in Bucuresti. Asa am gasit in Floreasca o casa mai batraneasca, fara fundatie, fara nimic. Am negociat un contract pe 5 ani si a trebuit sa investesc in jur de 35.000 euro - 40.000 de euro cu care am amenajat totul. Asta nu a fost cea mai inspirata alegere, mi-am dat seama atunci cand mi-a expirat contractul si chiria s-a dublat”, a spus fondatorul clinicilor Dr. Leahu.

Clinica din Floreasca a fost deschisa in februarie, 2011 si avea doua scaune stomatologice. Ionut Leahu a angajat cativa medici, pentru a oferi mai multe servicii si pentru a lucra in echipe. In acel moment aveau in jur de 100 de pacienti, iar in prezent au atins un numar de peste 17.000 pacienti care au fost tratati in clinicile doctorului Leahu.

“Am ales sa nu investesc doar intr-un centru si sa avem toate cabinetele acolo, ceea ce pentru noi desigur ca ar fi mai simplu, dar pentru pacienti nu ar fi. Si cum ceea ce facem, facem pentru pacienti, mergem pe dezvoltarea multicentrica, ca sa acoperim pe axa Nord - Sud in Bucuresti, ca sa fie usor de ajuns”, a mentionat Ionut Leahu.

In 2012, Ionut Leahu a decis sa faca urmatorul pas, dat fiind ca nu era multumit de serviciile pe care le oferea. El isi doarea ca toate serviciile sa fie in acelasi loc. Atunci a lansat un nou cabinet in cadrul clinicilor Anima, unde a deschis si un laborator de tehnica dentara.

“In 2013 am stat si am analizat si ma gandeam sa mai extind ori sa inchid. Inca simteam ca nu puteam sa ofer toate serviciile pe care mi le doream. Astfel, am devenit pentru cateva luni propriul meu agent imobiliar si am cautat spatii in tot Bucurestiul. Am gasit in spatele Guvernului o locatie buna, care este si in continuare”, a mai spus doctorul.

Un an mai tarziu a deschis o noua clinica la parterul hotelului Rin Grand. Investitia initiala pentru noua locatie a fost de 150.000 euro, iar in 2016 a mai investit 100.000 euro pentru a cumpara noi tehnologii. Pe langa investitia pentru aceasta clinica, au mai lansat o alta clinica dentara pentru copii in Pipera.

“Toate investitiile sunt pentru a oferi servicii integrate, ca pacientul sa nu fie pus pe drumuri si sa i se dea toate optiunile. De fiecare data cand avem un caz complex, daca nu avem o solutie sau omul in echipa care sa ajute pacientul, gasim si rezolvam problema”, a adaugat Leahu.

Lantul de clinici dentare are contract cu CNAS prin care copiii au gratuitate pentru serviciile stomatologice. In acest context, doctorul incearca sa atraga un buget mai mare pentru preventia afectiunilor dentare.

Obiectivul principal al retelei este sa ajunga in urmatorii trei ani pe primul loc in topul companiilor din Romania specializate in domeniul stomatologic. Mai mult de atat, dr. Ionut Leahu considera ca va fi pe primul loc atunci cand 51% din oamenii care merg la dentist se vor trata in cadrul clinicilor infiintate de el.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri