Dr. Wargha Enayati, fondatorul retelei private de sanatate Regina Maria, are in plan sa deschida in urmatorii doi ani cel mai mare campus medical din Romania dedicat varstnicilor. Campusul va fi pe un teren de 30.000 mp si va cuprinde toate specializarile de care ar avea nevoie un varstnic, inclusiv cazarea. Despre noul proiect si obiectivele acestuia a detaliat Wargha Enayati intr-un interviu exclusiv pentru wall-street.ro.

"Ce incerc sa fac tine intotdeauna de inovatie. Incerc sa aduc inovatie in sectorul medical si aici sunt mai multe proiecte, cum este Intermedicas care merge foarte bine si cel mai mare proiect pentru demnitatea varstnicilor. Cel din urma va fi cel mai mare complex medical din tara, de 30.000 mp, si va fi in special pentru varstnici", a mentionat Wargha Enayati.

Inca din 1995, dr. Wargha Enayati a fost printre primii care a introdus in sistemul medical o serie de inovatii. "In '95 era o inovatie sa faci consultatii intr-o unitate medicala privata sau sa ai colaboratori. Tot o inovatie era sa ai mai multe centre legate intre ele, sa faci prima achizitie de clinici si sa construiesti o retea in tara. Apoi, a durat vreo 7-8 ani pana cand spitalele au devenit profitabile. Iar baza tuturor activitatilor au fost abonamentele", a relatat fondatorul Regina Maria.

Wargha Enayati numeste noul campus medical "un orasel pentru varstnici", pentru ca va cuprinde toate centrele medicale de care are nevoie un varstnic, de la apartamentele de lux pana la camin, un spital pentru cei care vor avea nevoie de asistenta, spitale de recuperare si toate anexele.

Pentru inceput va fi un proiect pilot, in acest moment se afla in ultima etapa a aprobarilor si va fi deschis in maxim doi ani, cu toate ca initiativa a aparut acum trei ani. Wargha Enayati a investit 40 milioane euro pentru acest proiect greenfield, locatia acestuia este in zona Baneasa. Totodata, pentru functionarea campusului este nevoie de un personal in jur de 250 angajati.

"Am inceput cu un stardard inalt de servicii medicale si dupa aceea alti furnizori sau competitori au invatat. Tot asa vreau sa schimb mentalitatea noastra fata de varstnici si sa pun baza demnitatii lor. Imi doresc sa fie un exemplu si pentru competitori, sa faca mai bine sau mai ieftin, numai sa creeze un astfel de campus pentru varstnici", a mai spus Enayati.

Noul campus medical va include optiunea de abonamente medicale. Oamenii care vor atinge varste de peste 50 de ani vor putea plati un abonament pentru a avea asigurate serviciile oferite de campus. "In Romania este folosit sistemul de abonamente pentru ca puterea de cumparare a oamenilor nu este mare si nici nu este loc pentru un intermediar intre un furnizor si client, cum este o asigurare de sanatate privata. De aceea, cand este direct produsul devine mai ieftin si mai calitativ. In 2010-2015 au fost multi in Regina Maria care erau impotriva abonamentelor, eu am luptat pentru abonamente. In ultimii doi ani oamenii au ajuns sa aiba incredere in abonamente, am creat un sistem medical unic in Europa de Est, la fel cum este si in Polonia", a adaugat Wargha Enayati.

La sfarsitul anului 2015 Wargha Enayati a renuntat la actionariatul retelei private Regina Maria, iar anul acesta a intrat in actionariatul Intermedicas prin achizitionarea pachetului majoritar de 51%, unde la fel este mai mult axat pe eficienta abonamentelor medicale. Intermedicas a introdus recent si abonamentele corporate, pentru care au apelat deja 30 de companii. Serviciul de abonamente concierge pe care-l ofera compania pare a fi un "hibrid" intre abonamentele medicale si asigurarile private de sanatate.

"Inainte, cei care au aveau abonamente aveau prioritate la servicii si aveau acces la cei mai buni medici, acum a devenit invers. Daca ai abonament esti ultimul pe lista", a conchis fondatorul Regina Maria.

In continuare dr. Enayati este presedintele Fundatiei Regina Maria, organizatie de caritate neguvernamentala, dedicata asistentei medicale integrate pentru persoanele fara venit si fara asigurare medicala si pentru persoanele cu venituri mici din Bucuresti, prin intermediul policlinicilor sociale. Fundatia ajuta si are grija de persoanele aflate in nevoie prin proiecte sustenabile si durabile in domeniile sanatatii si educatiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri