Consiliul Concurentei a afisat, pe pagina sa de internet, un document, numit "formular pentru plangeri" pe care cetatenii nemultumiti de ceea ce ei considera a fi practici anticoncurentiale ar putea sa-l foloseasca si sa sesizeze institutia, a informat un comunicat al Consiliului.

Consiliul Concurentei sustine ca doreste sa incurajeze cetatenii si agentii economici sa i se adreseze, ca autoritate publica abilitata, pentru a sesiza posibilele incalcari ale regulilor de concurenta, informeaza comunicatul institutiei.

Persoanele fizice sau juridice care considera ca sunt afectate de anumite practici ce pot fi considerate anticoncurentiale pot depune plangeri la Consiliul Concurentei. Pentru a depune o plangere, cetatenii trebuie sa completeze un formular care se gaseste la sectiunea "informatii utile", pe pagina de internet a institutiei, mai precizeaza comunicatul.

Totusi, asa numitul formular pentru plangeri nu este decat un ghid pus la dispozitia romanilor nemultumiti de ceea ce li se pare a fi o incalcare a practicilor anticompetitionale. "Formularul pentru plangeri" contine indicatii potrivit carora nemultumitii trebuie sa se identifice precis, sa descrie toate informatiile despre compania de care se plang si sa precizeze cum se situeaza fata de aceasta, daca sunt clienti sau competitori. in plus, Consiliul primeste orice document care ar putea completa plangerea, inclusiv notitele unei conversatii telefonice.

Potrivit Legii Concurentei, practicile anticoncurentiale sunt "orice intelegeri exprese sau tacite intre agentii economici sau asociatiile de agenti economici, orice decizii luate de asociatiile de agent i economici si orice practici concertate, care au ca obiect sau pot avea ca efect restrangerea, impiedicarea sau denaturarea concurentei pe piata romaneasca sau pe o parte a acesteia". De asemenea, legea interzice abuzul de pozitie dominanta, definit ca " practica comerciala anticoncurentiala in care o firma, detinand o pozitie dominanta, se poate angaja pentru a-si mentine sau consolida pozitia pe piata .
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri