Teodor Atanasiu a luat in primire, vineri, portofoliul AVAS, de la fostul presedinte Razvan Orasanu, participand impreuna la sedinta Consiliului de Indrumare si Supraveghere, principalul for de conducere al institutiei, au declarat, pentru NewsIn, surse din AVAS.

"A fost o intalnire foarte amiabila, Atanasiu a fost de acord cu toate propunerile facute de catre Orasanu, iar o prima masura va fi sa aprobe in guvern noua organigrama a institutiei, la care se lucreaza de cinci luni si care face o reimpartire a domeniilor de activitate in functiile de prioritatile de acum ale AVAS si nu dupa cele care erau la momentul infiintarii", au precizat sursele citate.

Luni va fi prima zi efectiva de lucru a noului presedinte AVAS, dupa ce, vineri, a intrat in vigoare ordinul de numire semnat de premierul Calin Popescu Tariceanu.

In ceea ce priveste optiunea de viitor a lui Razvan Orasanu, aceleasi surse au declarat ca fostul presedinte nu va accepta cele doua propuneri facute, miercuri, de premier, care vizeaza un post de consilier al prim-ministrului si un altul de vicepresedinte al AVAS.

Orasanu i-a inaintat premierului o contrapropunere, un post de secretar de stat in Ministerul Finantelor, pe care, potrivit acelorasi surse, Tariceanu a incuviintat-o. Propunerea urmeaza sa fie discutata de premier cu ministrul Sebastian Vladescu, care va decide daca il accepta pe Orasanu la Finante.

Tariceanu l-a numit pe Teodor Atanasiu, fostul ministru al Apararii, la conducerea AVAS, joi, inlocuindu-l din aceasta functie pe Razvan Orasanu.

"Teodor Atanasiu va face o treaba buna la AVAS pentru ca va avea, in plus, anvergura politica si va beneficia de sustinere politica. Toti presedintii AVAS au fost numiti pe criterii politice, in afara de mine. Mi-am indeplinit mandatul ca un economist, nu sunt politician de meserie", a declarat, joi, Orasanu dupa demiterea sa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri