Ministerul Finantelor Publice plateste, in data de 26 iunie 2017, a doua transa de dobanda anuala pentru titlurile de stat vandute populatiei in 2015. Totodata, Ministerul va rascumpara obligatiunile respective de la persoanele fizice, care ajung la scadnta, la valoarea nominala de 1.000 de lei/titlu.

Potrivit unui comunicat al Ministerului, a doua transa de dobanda este in valoare de 21,5 lei per obligaţiune. “Platile se vor realiza in numerar la ghiseele agentiilor Raiffeisen Bank, catre persoane fizice, sau prin transfer bancar in conturile detinatorilor. Depozitarul Central S.A. va asigura distribuirea sumelor reprezentand dobanzi si rambursari ale valorii nominale catre detinatorii titlurilor de stat, iar platile vor fi realizate prin intermediul Raiffeisen Bank SA, in calitatea sa de Agent de Plata”, se mentioneaza in comunicat.

Astfel, cei care au cumparat titluri de stat in urma cu doi ani au castigat cate 43 de lei pentru fiecare titlu, in cazul in care le-au pastrat pana la scadnta. Obligatiunile au putut fi tranzactionate pe Bursa de Valori Bucuresti.

Aceasta este prima emisiune de titluri de stat lansata de Ministerul Finatelor Publice pentru populatie in ultimii ani. Emisiunea a avut un succes limitat, din cauza valorii nominale ridicate si a formulei complicate de calcul a dobanzii. Din aceasta cauza, populatia a subscris oferta in proportie de 65%, cumparand obligatiuni in valoare de 65 de milioane de lei, din valoarea anuntata, de 100 de milioane de lei. Dobanda anuala a fost stabilita la 2,15% pe an.

In 2016, MFP a lansat o alta emisiune de titluri de stat pentru persoane fizice, tot pe doi ani, insa la o valoare nominala de 100 de lei/titlu, iar dobanda a fost din start stabilita la acelasi nivel, respectiv 2,15% pe an. In aceste conditii, oferta a fost suprasubscrisa de peste 7 ori si a fost suplimentata de Ministerul Finantelor, de la 100 de milioane de lei initial, la 735,26 milioane de lei.

Totodata, autoritatile intentioneaza sa iasa in iulie anul acesta cu o noua emisiune din seria FIDELIS.

Sursa foto: Monede/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri