Potrivit directorului BM, modul in care Romania si-a revenit dupa criza economica este remarcabil, insa, in ultima vreme, se remarca reversarea unor politici, fapt care vulnerabilizeaza economia in fata unor potentiale socuri interne sau externe.

“Din perspectiva cresterii economice, Romania sta bine, dar sunt si multe slabiciuni in economie, generate de masurile fiscale de tip prociclic adoptate, care pot reduce rezilienta economiei romanesti la socuri. In ultimii ani, vedem o multime de masuri pro-consum, dar nu si pentru stimularea investitiilor, sau absorbtia fondurilor UE. Acestea sunt cateva din slabiciunile fundamentale care exista in Romania cu privire la investitii, infrastructura, sanatate, educatie, investitiile in incluziunea populatiei sarace, modernizarea zonelor rurale, care nu au fost abordate”, a explicat Capannelli, intr-un interviu acordat wall-street.ro la finalul mandatului in Romania.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont