Secretarului de stat in MAI Mircea Toader a declarat, marti, ca Executivul va lua o decizie in ceea ce priveste trecerea termocentralelor din Galati, Constanta si Bucuresti in proprietatea administratiilor locale, abia dupa ce va decide cum vor fi gestionate datoriile acestora catre bugetul statului

A trecut o luna in care s-a asteptat raspunsul Ministerului Economiei si Comertului pe subiectul trecerii celor trei electrocentrale catre consiliile locale. Acum, ministrul seres spune ca, mai intai, trebuie hotarat ce facem cu datoriile centralelor. Sper ca acest aspect va putea fi clarificat in aproximativ doua saptamani. Oricum, pana la sfarsitul anului, Electrocentrale ar putea trece in subordinea comunitatilor locale, a declarat Mircea Toader, transmite corespondentul NewsIn.

Toader a mai spus ca datoriile nu se refera doar la bugetul de stat, ci si la cele catre furnizorii de utilitati sau de materie prima si catre banci.

La Galati, cea mai mare parte a restantelor societatii Electrocentrale provin din momentul divizarii Termoelectrica. Mai exista si un imprumut bancar, contractat in toamna lui 2004 pentru aprovizionarea cu pacura, care este in curs de achitare.

Nu avem datorii catre furnizorii de utilitati sau de materiale. Tot ce avem sunt datoriile din vechi, de la spargerea Termoelectrica, si un credit bancar, unde platim ratele la zi. Oricum, daca e sa comparam ce avem de incasat cu ce avem de dat, ne iese un plus de 70 de milioane de lei noi, a declarat, marti, directorul general al Electrocentrale Galati, Cristian Istrate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si