Potrivit presedintelui ANAF, Sebastian Bodu, presiunea politicului asupra lucratorilor din sistemul fiscal s-a redus foarte mult, in comparatie cu perioada anterioara venirii sale in functie
Sebastian Bodu a declarat ca principalul indicator dupa care apreciaza activitatea subordonatilor sai il reprezinta sumele pe care acestia le aduc la bugetul statului. El a precizat ca tine si la o atmosfera buna intre colegi, dar nu in detrimentul randamentului profiesional.

Seful ANAF a mentionat ca judetul Constanta se situeaza printre primele patru in tara, ca nivel de venituri aduse la buget, dar ca i-ar reprosa sefei Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta lipsa de flexibilitate. Sebastian Bodu afirma ca este vorba despre relatiile cu subordonatii, nu si despre cele cu contribuabilii.

Presedintele ANAF a declarat ca, in comparatie cu perioada dinaintea venirii sale in functie, presiunile politicului asupra sistemului fiscal s-au redus foarte mult. "Am avut intalniri cu comisarii Garzii Financiare si cu inspectorii fiscali, in care le-am trsnomis un mesaj foarte clar: Nu mai exista interventii politice si pe mine niciodata nu o sa ma auziti facand o interventie politica" a declarat Sebastian Bodu potrivit NewsIn. El spune ca singurul mesaj transmis subordonatilor a fost acela ca, pentru prima data in cariera lor, li s-a cerut sa isi faca treaba conform constiintei profesionale si fara interventii politice. "Poate ca s-au mirat. Poate ca nu erau obisnuiti" - spune seful ANAF.

Presedintele ANAF, Sevastian Bodu, a inceput un turneu de promovare a noii campanii de informare si constientizare a elevilor din licee, in privinta platii taxelor si impozitelor. Campania a demarat la Constanta si se va derula in sase mari orase din tara, ultimul din serie fiind municipiul Bucuresti.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.