Un administrator poate administra in Romania doar un singur fond de pensii, a decis Senatul, camera decizionala in domeniul de care tine legea privind fondurile de pensii administrate privat.
Senatorii au dezbatut un proiect de lege care modifica actul normativ referitor la sistemul privat de pensii, iar principala schimbare operata in textele proiectului a fost facuta printr-un amendament al senatorului PSD, Adriana Ticau, respins initial de catre comisiile de resort. In varianta initiala, un administrator putea administra in Romania un singur fond de pensii administrat privat si oricate alte fonduri facultative, informeaza NewsIn. In final, in urma votului dat de plenul Senatului, s-a adoptat varianta lui Ticau, potrivit careia un administrator poate administra in Romania doar un singur fond de pensii.

Adriana Ticau a explicat ca varianta initiatorului, care lasa posibilitatea unui administrator sa administreze un singur fond de pensii obligatorii si mai multe fonduri de pensii facultative, poate duce la o serie de incompatibilitati.O alta prevedere importanta adoptata miercuri stipuleaza participarea obligatorie la sistemul de pensii administrate privat a persoanelor in varsta de pana la 35 de ani, care sunt asigurate potrivit legii privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Orban: Pensiile vor creşte; procentul va depinde de starea economiei
Setari Cookie-uri