Banii au fost alocati pentru fiecare dintre cele patru componente ale proiectului, implementate de diverse institutii. Astfel, Fondul Roman de Dezvoltare Sociala va administra un program de interventii de urgenta si asistenta tehnica si instruire pentru comunitatiile de romi, in valoare de 11,7 milioane euro.

Cea mai mare suma din imprumut, 28,6 milioane euro, va fi gestionata de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, iar banii vor fi folositi pentru reabilitarea si construirea unor spatii grupurilor vulnerabile( persoane cu handicap, victimele violentei in familie si tinerii de 18 ani care pleaca din institutiile de protectie), informeaza NewsIn.

Alti 6,1 milioane de euro vor fi folositi de Ministerul Educatiei pentru reabilitarea si extinderea a 70 de gradinite pentru copii romi.Ultima componenta a proiectului vizeaza Agentia Nationala pentru Romi, care va admistra 0,8 milioane de euro pentru proiecte destinate etniei romilor. Proiectul va fi derulat pana in 2011, cand sumele acordate de BIRD vor fi retrase. Purtatorul de cuvant al Guvernului a precizat ca sumele pentru rambursarea imprumutului, achitarii dobanzilor si a comisioanelor aferente, precum si contributia Romaniei la finantarea proiectelor va fi asigurata de la bugetul de stat.