Premierul Mihai Tudose a declarat, in Parlament, dupa ce liberalii i-au solicitat sa explice situatia actuala a economiei romanesti, ca cifrele prezentate de organismele interne si internationale arata realitatea economica din Romania, reafirmand ca cifra de 5,2% anuntata ca si crestere economica va fi depasita. Tudose a tinut sa raspunda acuzatiilor liberalilor referitoare la lipsa autostrazilor si a afirmat ca o comparatie intre ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, si fostul detinator al acestui portofoliu Ludovic Orban este inutila, pentru ca „nu se poate compara ceva cu zero”.

„De fiecare data cand PSD a fost la guvernare, a adus bunastare si o economie solida. O spun cifrele, si nu cifrele de la PSD, ci cifrele de la organisme respectate interne si internationale. Cresterea economica de 5,8%, cea mai mare din uniunea Europeana, cred ca nu o contesta nimeni. Daca asta spune ca o economie nu merge, explicati dumneavoastra va rog. Acesta este cel mai bun indicator al bunului mers al economiei reale, dar si a fezabilitatii politicilor economice promovate. (...) Cresterea economica anuntata si asumata in proiectia de buget pe acest an a fost de 5,2%. Ne cerem scuze ca o vom depasi si va fi o crestere economica mai mare”, a declarat premierul in plenul Parlamentului, scrie News.ro.

Mihai Tudose a precizat ca doar in luna iulie investitiile au fost de 2,4 miliarde de lei, dublul mediei lunare din primul semestru si cu 33% mai mare fata de luna similara a anului trecut, aceasta fiind o certitudine ca investitiile publice vor contribui si in acest an la cresterea economica”, a spus seful Executivului.

Totodata, referitor la reprosurile pe care liberalii le-au adus Guvernului legate de lipsa manulelor pentru elevii de clasa a V-a, Tudose a reafirmat ca este vina Executivului tehnocrat, fiind obligati sa aplice deciziile luate de acestia anul trecut. Premierul a mai spus, referitor la lipsa autostrazilor, ca o comparatie intre actualul ministrul al Transporturilor si Ludovic Orban, fost detinator al acestui portofoliu, este „inutila” pentru ca „nu se poate compara ceva cu zero”.

„Deficitul la opt luni este de minus 0,77, fata de asumatul de 2,95. Datoria publica este 37%, cea mai mica pe locul trei, la premianti in UE. Marja maxima e de 60%. Pilonul II – am declarat cu totii ca nu ne atingem de el. Banii raman acolo. Manualele de clasa a V-a, ma bucur ca aveti o ingrijorare. Toate nebuniile pe care, sau o parte din nebuniile, care este obligat Ministerul Educatiei sa le implementeze au fost stabilite anul trecut. Inclusiv celebrul manual de sport. Va multumim si pe aceasta cale pentru acest lucru. O comparatie cu anul trecut este sublima – acum vorbiti de manual de clasa a V-a, anul trecut nu vorbeati de niciun manual, pentru ca nu era gata niciunul. Comparatia Cuc-Orban este inutila, fiindca nu poti sa compari ceva cu zero. Nu am mers niciunul dintre noi pe autostrada Orban. Nu stiu de ce, dar nu am gasit-o. Plangeti pe tema celor care au plecat din tara. Ati folosit o cifra – 200.000, de fapt e mai mare. Pe guvernarea Ciolos”, a conchis Tudose.

Sursa foto: JohnKwan \ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri