Un raport de saptamana aceasta al World Economic Forum scoate in evidenta, printre altele, care sunt factorii ce impedica business-urile sa se dezvolte in Romania. Pe primul loc se afla taxele, urmate indeaproape de birocratia guvernamentala excesiva.

Pe locul trei si patru in motivele pentru care este dificil sa faci business in tara se afla accesul la finantare si lipsa fortei de munca.

Mai jos, graficul care prezinta aceasta situatie.

Pe de alta parte, conform raportului, Romania sta cel mai prost la increderea populatiei in politicieni (2.0 din 7.0 rating), dar si in ceea ce priveste favorurile pe care membrii clasei politice le acorda rudelor/relatiilor (2.2 din 7.0). Alte probleme consemnate in raport rezida in calitatea strazilor si a infrastructurii feroviare (2.6 si 2.7), Romania avand strazi extrem de proaste, sub nivelul unor state din Africa.

Lipsa fondurilor Venture Capital este, iarasi, o problema consemnata in raport, primind un rating de doar 2.1 din 7.0 in indecsii competitivitatii globale.

Romania ocupa locul 68 in ceea ce priveste competitivatea globala, dupa state precum Oman, Botswana, Kuweit, Costa Rica, Bulgaria sau Georgia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri