Italia este dispusa sa lase libera piata muncii pentru lucratorii romani, daca vor exista si alte state care vor lua aceeasi masura, a declarat, vineri, vicepresedintele consiliului de ministri din Italia, Francesco Rutelli, dupa o intalnire cu premierul Tariceanu.

"Romania nu mai este o tara de emigratie fortata pe motive economice. Aici se desfasoara un boom economic. Nu este asadar vorba despre oprirea imigratiei din Romania, ci despre reglemtarea liberei circulatii intr-o maniera coordonata cu celelalte state membre ale Uniunii Europene, a spus Franscesco Rutelli, citat de NewsIn. Cei doi demnitari au fost de acord ca pe viitor Italia si Romania sa colaboreze la nivelul Uniunii Europene.

Un prim program de colaborare va fi un proiect cultural pentru punerea in valoare la Turnu Severin si la Klavodo a podului construit de Apolodor din Damasc, la care va mai colabora si Serbia.

Francesco Rutelli a declarat ca proiectul cultural are ca scop punerea in evidenta a pilonilor de pe cele doua maluri ale Dunarii, prin amenajarea unor muzee.

Tariceanu a spus ca Romania vrea sa colaboreze cu Italia pentru crearea unei zone europene de libertate, securitate si justitie. Franscesco Rutelli a mai spus ca Italia doreste sa incurajeze invatarea organizata a limbii italiene in Romania, unde lucreaza peste 6.000 de italieni. Italia a fost unul dintre cei mai ferventi si constanti sustinatori ai Romaniei in procesul de aderare la Uniunea Europeana.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Setari Cookie-uri