De cand a venit la Primaria Municipiului Bucuresti, Gabriela Firea a dat ordin sa se infiinteze 22 de firme satelit, cu buget din banii cetatenilor; anterior, contractele erau atribuite prin concurs. Una dintre nou infiintatele “firme” se va ocupa de toata publicitatea si afisajul public din Bucuresti.

Cu alte cuvinte, nu va mai fi o simpla directie din cadrul PMB care sa se ocupe de acest lucru, ci a fost necesara o intreaga firma – politizata si controlata de conducerea Primariei, adica de Firea/PSD.

Aceasta firma va decide cui si ce sa aloce, atunci cand va fi nevoie de afisaj electoral si, mai rau, firmele de publicitate si media vor fi subordonate, implicit, firmei Primariei.

Pentru lunile octombrie, noiembrie si decembrie, aceasta firma va avea urmatoarele – repetam, bani platiti din bugetul statului, adica banii cetatenilor:

- Un consiliu de administratie si o comisie de cenzori formata din 6 oameni, platiti cu 275.840 de lei (suma totala);
- 27 de angajati cu un salariu mediu de…6.450 de lei;
- Un capital “de pornire” de 480.000 de lei – o suma pe care prea putini antreprenori din Romania si-ar putea-o permite, in privat;
- Imprumut pe un an din partea PMB, adica banii nostri, de 2,1 milioane de lei.

Consideri oportuna infiintarea acestor firme? De ce (nu)? Te incurajam sa comentezi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri