Romania va sprijini procesul de liberalizare a comertului intre Republica Moldova si Uniunea Europeana (UE), pentru ca autoritatile de la Chisinau sa beneficieze de un sistem de export in UE a 10.000 de grupe de produse, fara taxe vamale informeaza, duminica, un comunicat al Ministerului Economiei.
Republica Molodova beneficiaza in prezent de Sistemul Generalizat de Preferinte Plus, in baza caruia 7.200 de grupe de produse originare, care acopera 88% din exportul acestei tari, intra in UE fara taxe vamale. Acest regim comercial se va aplica de la 1 ianurie 2007 si la exporturile Republicii Moldova catre Romania.

Moldova duce in prezent negocieri cu UE pentru includerea in Sistemul Preferintelor Comerciale Auronome, similare celor acordate statelor din Balcanii Occidentali, ceea ce va extinde la aproximativ 10.000 numarul grupelor de produse ce vor putea fi exportate fara taxe vamale. Conform Ministerului Economiei, se asteapta ca acest regim comercial sa fie acordat in a doua parte a anului 2007.

O delegatie romana condusa de ministru delegat pentru comert, Iuliu Winkler, a participat la Chisinau, la sfarsitul saptamanii trecute, la comisia de colaborare economica dintre Romania si Republica Moldova. "Conducatorul delegatiei romane si-a asigurat interlocutorii ca Romania va acorda, din interiorul UE, sprijinul necesar pentru liberalizarea comertului Republicii Moldova cu statele membre ale UE", se arata in comunicatul ministerului.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri