Firmele nu vor mai fi sanctionate de autoritati la primul control, daca neregulile nu sunt grave, ci vor avea la dispozitie 90 de zile pentru a se conforma, odata cu intrarea in vigoare a Legii prevenirii, a declarat, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer.

"Legea prevenirii interzice organelor de inspectie fiscala si control ale statului sa va amendeze la primul control pentru o serie de mai mult de 500 de contraventii. S-a lucrat foarte, foarte mult la aceasta lege. Evident ca cele 500 de contraventii nu sunt deosebit de grave sau lucruri care sunt penale sau ceva ce ar pune in pericol sanatatea sau siguranta oamenilor sau munca la negru. Sunt pur si simplu 500 de contraventii pe care noi am reusit sa le identificam si pe care noi nu le consideram atat de grave", a spus minstrul Ilan Laufer, potrivit Agerpres.

Legea prevenirii a trecut de Senat si se afla in Camera Deputatilor. Ministrul spera ca legea sa fie adoptata cat mai curand.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri