Bugetul asigurarilor sociale de stat, votat in forma propusa de Guvern

Comisiile reunite de buget finante au votat, cu 17 voturi pentru si 10 impotriva, proiectul legii bugetului asigurarilor sociale de stat, urmand ca saptamana viitoare atat proiectul legii buegtului de stat cat si cel al asigurarilor sociale de stat sa fie dezbatute in plenul Parlamentului, informeaza NewsIn.

Parlamentarii au votat bugetul asigurarilor sociale de stat in forma propusa de Guvern. Fondul pentru sanatate va fi de 12,86 miliarde lei, in 2007, in crestere cu 32% fata de suma alocata, pana in prezent, in 2006, inclusiv in urma majorarilor obtinute prin rectificari bugetare.

Bugetul de pensii va fi, potrivit proiectului de buget pentru 2007, de peste 21,2 miliarde lei, cu 15,7% mai mult decat a primit pe tot parcursul acestui an.
Bugetul asigurarilor de somaj va totaliza 2,5 miliarde lei, cu 16,3% mai mult fata de anul acesta. Contributiile de asigurari ar urma sa scada cu 2%, in 2007, pentru angajator, fiind diminuate astfel: cu 0,25% la pensii, 0,5% la asigurari de accidente si boli profesionale, 0,25% la somaj si 1% la sanatate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri