Parlamentarii din cele doua comisii au votat, cu 16 voturi pentru si 11 impotriva, fondurile alocate ministerelor in forma propusa de Guvern, singura modificare fiind cea de la Ministerul Apararii al carui buget a fost suplimentat cu 841 milioane lei.

Guvernul a aprobat, in data de 13 octombrie, proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2007, conform caruia anul viitor Romania va avea o crestere economica de 6,4%, o inflatie de 4,5% si un deficit bugetar de 2,8% din PIB.
Destinatiile principale ale alocarilor bugetare, in 2007, vor fi educatia, sanatatea, pensiile, infrastructura, agricultura si dezvoltarea rurala.Desi investitiile guvernamentale se vor ridica la 6,6% din PIB, domeniile sociale continua sa reprezinte principalele tinte ale cheltuielilor publice. Majorarile de salarii si pensii vor fi semnificative.

Salariul mediu brut va creste cu 12,4%, iar pensia medie cu 21%, in ciuda avertizarilor Fondului Monetar International si a Comisiei Europene care au semnalat, in mai multe randuri, ca politica salariala si administrarea veniturilor statului sunt dirijate catre tinte sociale si pericliteaza stabilitatea macroeconimca a tarii.

Veniturile bugetului de stat, in 2007, vor reprezenta 35,18% din PIB, potrivit estimarilor executivului, iar cheltuielile se vor situa la 37,98% din PIB. Produsul Intern Brut pentru anul viitor a fost progonozat la 381 mii milioane lei, insemnand 107 miliarde de euro.Guvernul a prognozat rata somajului la 5%, cresterea numarului de salariati cu 1,8% si un curs mediu de schimb de 3,35 lei pentru un euro. in perspectiva aderarii la Uniunea Europeana, guvernul a prevazut sumele necesare contributiei la bugetul comunitar, respectiv de 3,97 miliarde lei si fondurilor europene, de peste doua miliarde lei.

Educatia va cheltui cele mai consistente fonduri, in 2007, 19 miliarde lei, reprezentand 5,2% din PIB. Banii vor finanta proiecte de infrastructura cum ar fi camine, campusuri, scoli, biblioteci si laboratoare. Sanatatea va cheltui 4% din PIB, mai mult de 30 miliarde lei. Principalele obiective vor fi construirea a opt spitale, dotarea cu aparatura medicala, finantarea de programe nationale de sanatate.

Ministerul Transporturilor va avea fonduri de peste zece miliarde in 2007, pentru constructia de autostrazi, modernizarea metrolului bucuresltean, a drumurilor nationale, pentru infrastructura rutiera.Guvernul a mai alocat sume impotante agriculturii, respectiv peste 7,6 miliarde lei din care vor fi finantate programele Fermierul, Renta Viagera, sprijinirea producatorilor agricoli, dar si a politicilor agricole comunitare. Alte ministere care vor primi sume in plus fata de anul in curs sunt: Apararea, cu 148 milioane mai mult, Administratia si Internele, cu 19% peste nivelul din 2006, Externele si Integrarea, cate 18% mai mult.

In 2007, potrivit Codului Fiscal aprobat de Parlament, bugetul va fi construit pe aceleasi cote ale taxelor principale: TVA -19%, cota unica de 16% pentru veniturile persoanelor fizice si pentru profiturile companiilor. Contributiile de asigurari ar urma sa scada cu 2%, in 2007, pentru angajator, fiind diminuate astfel: cu 0,25% la pensii, 0,5% la asigurari de accidente si boli profesionale, 0,25% la somaj si 1% la sanatate.