Prezent la dezbateri, ministrul Educatiei, Mihail Hardau, a declarat ca nu este de acord cu aprobarea acestui amendament, chiar daca la votarea bugetului in comisiile reunite de invatamant a acceptat aceasta suplimentare.

Presedintele FSLI, Aurel Cornea, a declarat, in cadrul dezbaterilor, ca profesorii reprezinta 40% din bugetari si primesc pentru salarii doar 2,28% din PIB, in timp ce restul primesc 6% din PIB pentru plata salariilor, conform NewsIn. "Suplimentarea fonduluid e salrii cu suma propusa, de 420 de milioane, reprezinta doar 0,11% din PIB, iar in anul 2007 sunt categorii de bugetari care primesc majorari ale fondurilor de salarii de 30-50%", a explicat Cornea.

Ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, a replicat ca profesorii, in numar de 350 de mii, vor primi in 2007 70 de milioane lei pentru plata salriilor, ceea ce inseamna o crestere, decembrie la decembrie, de 18%, in conditiile unui salariu mediu lunar de 1.650 lei.

Vladescu a militat in continuare pentru o politica salariala restrictiva, fara actiuni care ar avea efecte asupra inflatiei si deficitului de cont curent. In privinta cresterilor fondului de salarii de 30-50% de la alte categorii de bugetari, ministrul finantelor a explicat necesitatea majorarii acestor fonduri prin aparitia de noi entitati ca urmarea aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.