Romanii 'simt' mai multi bani in buzunar anul acesta

Increzatori in aderare si cu o doza mai mare de optimism privitor la veniturile de anul acesta, romanii isi simt buzunarele mai grele.

Aproape o treime din romani (31%) au sentimentul ca situatia financiara li s-a imbunatatit in 2006 fata de anul anterior, in timp ce aproape un sfert (23%) considera ca au mai putini bani, arata un sondaj al Metro Media Transilvania.

Potrivit sondajului, 4% dintre romanii intervievati sustin ca au o situatie financiara mult mai buna in 2006, in timp ce 27% apreciaza ca stau mai bine ca anul trecut. Un grup numeros, de 44% din persoanele intervievate, nu au sesizat aproape nici o schimbare a starii financiare in acest an.
Totusi, 17% din romani considera ca starea lor financiara este ceva mai proasta in acest, comparativ cu anul anterior, iar 6% sustin ca este mult mai proasta.

Un sfert din romani spera sa castige mai bine dupa aderare

Un sfert din romani (26%) estimeaza ca situatia lor financiara se va imbunatati in 2007, aproape la egalitate cu cei care cred ca vor avea mai putini bani in 2007 (24%), arata acelasi sondaj.

In general mai prudenti fata de perceptia viitorului lor financiar in primul an dupa aderare, 11% dintre intervievati au declarat ca nu-si pot aprecia situatia financiara in anul 2007. Totusi, 39% din respondeti estimeaza ca situatia lor financiara va ramane aproximativ, neschimbata in 2007, in comparatie cu acest an.

Studiul a efectuat de Metro Media Transilvania in luna iulie, a sondat opiniile adultilor de la orase si din mediul rural, care au cel putin un depozit bancar. Sondajul a fost comandat de Fondul de garantare a depozitelor in sistemul bancar.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Explozie a cererilor de bone: Părinții scot din buzunar aproape 1.000 euro/lună
Setari Cookie-uri