Trecerea contributiilor sociale de la angajat la angajator va bulversa mediul de afaceri. Multi patroni nu au capacitatea de a majora salariile, ba mai mult, acestia se tem ca vor trebui sa-si concedieze angajatii.

"Saptamana aceasta am aplicat un chestionar la care au raspuns in jur de 400 de intreprinzatori si datele arata ca 82,9% dintre ei spun ca nu au capacitatea de a mari salariul minim, 60% vor disponibiliza oameni ca urmare a acestei masuri si peste 90% au spus ca posibilitatea lor maxima de a mari salariul minim este de 100 de lei", a anuntat Florin Jianu, presedintele Consiliului National pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii Private din Romania (CNIPMMR), scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, trecerea contributiilor de la angajator la angajat va bulversa mediul de afaceri, intrucat vor trebui schimbate sase milioane de contracte, atat in mediul public, cat si in mediul privat.

"S-a spus ca se mut contributiile de la angajator la angajat, de fapt ramane un procent si la angajator. Unele dintre salarii vor scadea. Am facut calcule aritmetice si pentru 90% dintre IMM-uri aceasta trecere a contributiilor va insemna costuri salariale suplimentare. Deci salariile nu cresc, ci dimpotriva", a continuat presedintele Consiliului pentru IMM-uri.

Potrivit acestuia, Guvernul anunta noi si noi masuri, iar mediul de afaceri nici macar nu apuca sa analizeze efectele fiecarei masuri, ca aceasta este modificata.

"Nu mai putem tine pasul, la propriu. Saptamana trecuta pregatiseram o analiza de impact pentru taxa de solidaritate de 2%. A iesit Guvernul si a modificat-o, a rebotezat-o si i-a marit cuantumul. Chiar nu mai putem sa tinem pasul. Nici nu mai stiu cum se numeste noua taxa, dar cert este ca crescut de la 2% la 2,25%", a sustinut Jianu.

In opinia sa, fiecare masura fiscala ar trebui discutata cu mediul de afaceri cu cel putin sase luni inainte de aplicare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri