Comisarul european pentru intreprinderi, GŘnter Verheugen, a declarat ca scopul acestei initiative este intelegerea mai buna a necesitatilor IMM-urilor. "Aceasta initiativa vizeaza intelegerea mai buna a problemelor specifice ale IMM-urilor si raspunde dorintei noastre de ameliorare a procesului de elaborare a legislatiei europene in domeniu", a mentionat Verheugen, citat de NewsIn. Comisarul european pentru intreprinderi va participa si el la acest stagiu, se precizeaza in comunicatul transimis de CE.

Modalitatile concrete de desfasurare ale acestui stagiu nu au fost inca stabilite. Functionarii europeni, membri ai directiei generale pentru intreprinderi a Comisiei Europene, vor lucra in sectorul aeronautic, in cel farmaceutic, in sectorul serviciilor hoteliere si al restaurantelor, in domeniul tehnologiei informatiei, al constructiilor de masini si al industriei textile.

Cei cincizeci de functionari vor lucra in cadrul IMM-urilor din Romania, Austria, Cipru, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Portugalia, Slovenia si Spania, de acum pana la Sarbatorile de Pasti.

Pana in anul 2009, cei 350 de administratori ai directiei generale pentru intreprinderi, care elaboreaza sau supravegheaza aplicarea legislatiei in domeniu, trebuie sa fi petrecut cel putin o saptamana in cadrul unui IMM.