Autoritatile locale trebuie sa creeze in perioada urmatoare unitati specializate in pregatirea proiectelor care vor primi finantare de la UE dupa integrare, a declarat la Ramnicu Valcea, premierul Tariceanu, in cadrul unei intalniri de lucru cu autoritatile din judetene.

„Romania va beneficia de fonduri europene importante, care sunt alocate numai pe baza de proiecte si nu vor fi virate direct in bugetele locale. Cea mai mare parte a banilor europeni va fi destinata administratiilor locale, deci nu va veni la nivelul Guvernului”, le-a spus premierul Tariceanu edililor locali, potrivit NewsIn.

Seful Executivului a apreciat ca autoritatile locale trebuie sa evalueze modalitatea de cofinantare a proiectelor care primesc bani de la UE si sa stabileasca totodata prioritatile de finantare in functie de specificul local.

„Fara o lista de prioritati care sa potenteze valentele locale, fie ca este vorba de zona turistica, industriala, a serviciilor, nu pot fi stabilite proiectele cu adevarat importante. Fiecare zona are un specific pe care autoritatile locale il cunosc cel mai bine. Acesta este atributul si avantajul autoritatilor locale in comparatie cu autoritatile centrale”, i-a sfatuit Tariceanu pe edilii locali.

seful Executivului a avut ieri o intalnire de lucru cu prefectul judetului Valcea, Anuta Handolescu, cu reprezentanti ai primariei Ramnicu Valcea si cu sefi ai serviciilor deconcentrate din judet, in cadrul careia a analizat stadiul pregatirilor pentru iarna si al pregatirilor post-aderare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Patronate: Legiferarea bacsisului, o solutie la criza fortei de munca