Angajatorii pot primi subventii la cheltuielile pentru calificarea angajatilor

Angajatorii, care organizeaza cursuri de formare profesionala pentru angajati, pot depune dosarele pentru obtinerea unei subventii, reprezentand jumatate din cheltuielile pentru formare profesionala, pana in data de 7 decembrie, informeaza Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca (AMOFM).

Potrivit prevederilor legii 76/2002, privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, angajatorii primesc jumatate din sumele alocate cursurilor de formare profesionala. Angajatorii pot depune dosarele pana in data de 7 decembrie, orele 16:30, iar selectia va avea loc in data de 8 decembrie.

Pentru prevenirea somajului, angajatorii pot organiza, in baza planului anual de formare profesionala, cursuri de calificare si specializare pentru angajatii proprii. Acestia beneficiaza de subventii si obtin puncte pentru fiecare somer incadrat in munca, in ultimul an. Agentii comerciali selectati vor beneficia de aceasta suma pentru derularea unui singur program de pregatire profesionala, in cursul unui an.

AMOFM a stabilit un set de criterii, pe baza varstei si sexului somerilor incadrati in munca si, potrivit acestei scheme, angajatorii vor primi 0,3 puncte pentru somerii cu varste de pana la 30 de ani, 0,2 puncte pentru persoanele cu varste peste 45 de ani si 0,1 puncte pentru femei. in functie de punctajul primit, angajatorii vor beneficia sau nu de subventie pentru cursurile profesionale.

Documentatia privind evaluarea si selectia angajatorilor, care vor beneficia de prevederile legii 76/2002 poate fi ridicata de la sediul AMOFM.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Romanul care a demonstrat ca orice piedica poate fi o oportunitate
Setari Cookie-uri