“La cele patru programe de finantare a IMM-urilor, avem scaderi intre 75% la 98%. Deci avem programe la care, din bugetele pe 2017, mai avem 2%, 13%, 15%, adica se mentin ca forma, dar sunt golite de continut. In schimb, cresc cheltuielile cu personalul, cu 69%. De asemenea, constatam ca asupra IMM-urilor se amplifica incarcatura fiscala. Spre exemplu, prin introducerea acestui impozit de 1% pe microintreprinderi, se incaseaza dublu de la ele. Deci, practic, greutatea fiscala s-a dublat. In acelasi timp, scad veniturile de la persoane fizice. Asadar, se shimba greutatea fiscala de la persoane fizice la microintreprinderi”, a explicat presedintele de onoare al Consiliului IMM-urilor, Ovidiu Nicolescu.

Mai mult, al a tinut sa precizeze ca la capitolul “venituri din redevente” bugetul nu prevede niciun ban in 2018. “La capitolul redevente, nu apare nimic. Omoram microintreprinderile, unde lucreaza peste un milion si ceva de angajati, cu fiscalitatea si la redevente, unde sunt marile companii, unde sunt investitori straini, nu sunt prevazute venituri”, a punctat Nicolescu.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Agerpres foto