Somajul a coborat la 5% din populatia activa a Romaniei in septembrie, de la o rata de 5,6% afisata in luna august, informeaza un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Rata somajului in randul femeilor a fost de 4,5%, iar la barbati de 5,4%, releva datele INS. Rate ridicate ale somajului se inregistreza in judetele: Vaslui (9,8%), Gorj (8,8%), Mehedinti (8,7%), Ialomita (8,6%), Teleorman (7,7%). Cele mai scazute rate ale somajului au fost in judetele: Timis (2,0%), Ilfov (2,3%), Bihor (2,6%), Bistrita Nasaud (2,8%), Satu Mare (2,8%) precum si in Municipiul Bucuresti (2,6%).

Potrvit datelor furnizate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, numarul somerilor inregistrati la sfarsitul lunii septembrie era de 440.200 de persoane, in scadere cu 53.600 fata de aceeasi luna a anului precedent. Din numarul total al somerilor, femeile reprezentau 42,6%. Numarul salariatilor a scazut in luna septembrie cu 6.800, ajungand la 4,6 milioane de persoane, cele mai mari scaderi fiind in industria textila, hoteluri si restaurante, prelucrarea lemnului si a produselor din lemn.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Bataie pe job-urile la Stat: Odata intrat in sistem, esti asigurat